Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Huitema, lid Europees Parlement:

"Onze landbouw raakt achterop zonder nieuwe GGO-gewassen"

Jan Huitema heeft dinsdag 13 januari in het Europees Parlement gestemd voor een wetswijziging die lidstaten meer ruimte moet bieden genetisch gemodificeerde gewassen (GGO's) te telen. Tijdens het debat in de plenaire zaal benadrukte Huitema de mogelijkheden van GGO's: "Innovaties op het gebied van genetische modificatie zijn veelbelovend en kunnen zorgen voor een betere en efficiëntere voedselvoorziening. Ik vind het dan ook zorgelijk dat de Europese teelt van nieuwe GGO-gewassen een wassen neus is geworden. Onze landbouw raakt hiermee achterop. Biotech bedrijven die zorgen voor veel hooggeschoold werk zoeken hun heil elders. Hopelijk zorgt deze nieuwe wetgeving voor meer speelruimte en komt het verlenen van vergunningen op gang. Onze landbouw is nog altijd één van de meeste innovatie ter wereld. Ik wil dit zo houden." De stemming in het Europees Parlement was de laatste fase van het wetgevende traject. De wet zal nog dit jaar van kracht worden.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met kantoor Jan Huitema, Lid Europees Parlement (0032 22845131) of jan.huitema@europarl.europa.eu.
Publicatiedatum: