Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag groter dan aanbod

Kansen voor biologische champignonteelt in VS

Momenteel teelt Ostrom's Mushrooms in de VS haar champignons nog niet biologisch, maar door aanhoudende verzoeken van klanten begint het bedrijf het wel te overwegen. De director Fletcher Street legt uit: "Een champignonkwekerij is van zichzelf al een redelijk biologische onderneming. Wij gebruiken geen gewassenbeschermingsmiddelen zoals in conventionele landbouwbedrijven gebeurt. Maar klanten vragen expliciet om biologische champignons en we gaan deze mogelijkheid onderzoeken voor ons bedrijf."

Biologische geteelde champignons vormen het snelst groeiende segment van de champignonmarkt. Het aandeel biologische champignons is gestegen van 1 tot 2% naar 6%. Een onderzoek onder klanten heeft aangetoond dat 73% van consumenten die champignons aankopen andere biologische producten aankopen, en meer dan een derde van deze groep doet dit meer dan een keer per maand. Ook Rick Watters, van Champ's Mushrooms in Brits Colombia denkt dat er kansen zijn in het biologische markt segment. Maar, zegt hij, producenten moeten hun eigen, lokale markt begrijpen. Voorkeur voor biologische producten is, volgens Rick, regionaal: "San Francisco heeft een ander publiek dan Los Angeles."


Publicatiedatum: