Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kunstenaarsduo biedt 'ecofaire' zijdeaccessoires aan

Fairtrade en tegelijkertijd ook nog bio? Dat is het doel van het Duitse eco-modelabel 'nachhaltig Eleganz' uit Karlsruhe. Het kunstenaarsduo Ana en Anda maakt sinds vijf jaar handgemaakte accessoires uit fair geproduceerde biologische zijde, meldt de Duitse website ka-news.de.


Kunstenaarsduo Ana en Anda.

„De boodschap die we met ons label over willen brengen, is dat een ecologische en faire textielproductie mogelijk is, en bovendien ook nog elegante kledingstukken voortbrengt", aldus de modeontwerpers. „Het kan gewoon niet zo zijn dat we hier in Duitsland goedkope kleding kopen ten koste van het geluk en de gezondheid van andere mensen en dat dit ons niets kan schelen!"

Na het maken worden de 'ecofaire zijdeaccessoires' dan vervolgens vooral via internet in Oostenrijk en Zwitserland verkocht. „We hebben van begin af aan buiten de regio gekeken, aangezien een zo bijzonder aanbod in een enkele stad geen grote doelgroep heeft", leggen Ana en Anda uit.

Toen het duo hun label in juni 2010 in het leven riepen, beperkte het assortiment zich tot handgemaakte stropdassen en vlinderdassen. Met het vijfjarig jubileum zal het aanbod uitgebreid worden met onder andere riemen en sleutelhangers.

meer informatie: www.anaundanda.de
Publicatiedatum: