Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Op de Bio-beurs definitief op de kaart zetten"

Lilifruit: gedroogd fruit, maar dan anders

Tholen - Fris Gedroogd Fruit is 18 december 2013 opgericht door Hans Apontoweil (naast zijn full time baan). Precies 1 jaar na dato heeft EkoPlaza zes biologische gewelde gedroogde zuidvruchten in het assortiment opgenomen. Bovendien staat Hans binnenkort met een eigen stand op de Bio-beurs in Zwolle (stand E222). "Met de juiste dosis enthousiasme kan het snel gaan", aldus Hans.
 

Gedroogd fruit maar dan anders

De biologische zuidvruchten van Fris Gedroogd Fruit worden in het land van oorsprong gedroogd door de zon of door de oven. "Het grote verschil met gedroogd fruit is dat het biologische gedroogde fruit in Zuidwest Frankrijk ambachtelijk bewerkt wordt." Het assortiment bestaat uit biologische gewelde (zachte) gedroogde cranberries, abrikozen, dadels, vijgen, pruimen, bananenstukjes, appelringen, perenkwarten, gekonfijte gemberstukjes en rozijnen.
 

Hans op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2014 in Houten.

Ambachtelijk proces

Volgens Hans vindt er een unieke hydratatie plaats door verzadiging: "Dat wil zeggen dat de biologische gedroogde vrucht de maximale hoeveelheid water in zich opneemt. Dit wordt stapje voor stapje toegediend. Op deze manier gaan de smaak, geur en voedingsstoffen niet verloren. Ook wordt er tijdens het hydrateren geen water verspild en geen geur- en kleurstoffen toegevoegd."
 
Hij vertelt dat de biologische gewelde gedroogde zuidvrucht tot slot stapje voor stapje gepasteuriseerd wordt om het product te verstevigen. "Dit om een langere houdbaarheid te kunnen garanderen en natuurlijke bacteriƫn in de vrucht af te breken."
 
Hans verkoopt deze zuidvruchten onder de merknaam Lilifruit. Maar waar kan je ze voor gebruiken? "Door de zachtheid zijn ze verrassend en ideaal om door gerechten te gebruiken, of als tussendoortje, tijdens het sporten of bij het ontbijt. Ze bieden een heel andere smaakbeleving dan gedroogd fruit, waardoor deze producten uniek zijn in Nederland." Hij vertelt dat hij goede reacties krijgt: "Een ieder die het proeft is enthousiast. De hele cranberries met biologisch apppelconcentraat en de vijgen met de honingachtige smaak zijn de meest populaire Lilifruit-producten." De houdbaarheid is minimaal 12 maanden in gesloten verpakking. Na het openen zijn de biologische zachte gedroogde zuidvruchten gekoeld 3 weken houdbaar.


Op de kaart zetten

Momenteel liggen de bio-producten van Fris Gedroogd Fruit al bij een paar (kaas)speciaalzaken, hotels en traiteurs. "Toch passen deze producten bij zoveel meer doelgroepen. Op de Bio-beurs wil ik Lilifruit definitief in Nederland op de kaart gaan zetten."
 

Fruinergy

Naast de Lilifruit-producten zijn vanaf 1 februari aanstaande ook de Fruinergy producten te verkrijgen bij Fris Gedroogd Fruit. "Dit zijn biologische gewelde gedroogde zuidvruchten waar biologische plantenextracten zijn toegevoegd", zo besluit Hans.

Voor meer informatie:
 
Hans Apontoweil
Fris Gedroogd Fruit
Lohengrinstraat 42
2555 WR Den Haag
06 51186600
info@frisgedroogdfruit.nl
www.frisgedroogdfruit.nl
Publicatiedatum: