Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioTropic zet projecten in derdewereldlanden op

BioTropic uit Duisburg helpt kleine producenten in ontwikkelingslanden met het exporteren van hun biologische producten en ondersteunt met het verbouwen van de gewassen.

BioTropic is opgestart in 1997 door een aantal Duitse biologische groothandelaren, inclusief Naturkost, Elkershausen, Terra Berlin en Naturkost Bois. Het bedrijf heeft 61 miljoen euro omgezet in 2013 en is in het bezit van 6.000 vierkante meter opslagruimte. Momenteel heeft het bedrijf 50 medewerkers.



BioTropic traint producenten in biologische landbouwtechnieken in Zuid-Amerika, Afrika, Azië en in de Mediterraan. Producten variëren van bananen tot mango's en worden geïmporteerd via de havens van Rotterdam en Antwerpen. Bananen worden geïmporteerd uit Costa-Rica en worden daarna opgeslagen om rijp te worden. Ananassen, mango's, kokosnoten en cashew komen uit West-Afrika.

Het bedrijf heeft speciale landbouw- en exportstructuren opgezet om de kwaliteit te waarborgen. Dit zijn publiek-private partnerships met het Duitse Ministerie van Ontwikkelingshulp, opgericht om de biologische landbouw te steunen. De structuren brengen landbouwkennis over, die momenteel nog schaars is in de vele landen waar BioTropic opereert. Een voorbeeld van een project is het 20 hectare grote educatiepark dat BioTropic heeft aangelegd. Het park bevat 600 vierkante meter kassen, een bananenonderzoeksinstituut, een compostfabriek, een waterbehandelingsinstallatie, een visvijver en een trainingscentrum. Het achterliggende idee is om studenten les te geven over de biologische landbouw, hernieuwbare energie en respectvol omgaan met het milieu.

Voor meer informatie: www.biotropic.com
Publicatiedatum: