Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wellbeef - nieuwe webshop met biologisch rundvlees

Wellbeef is een nieuwe webshop voor verkoop van biologisch rundvlees. Wellbeef staat voor 'beef from well-cared animals'. "Ons biologisch rundvlees is van de Hereford koe die bekend staat voor het leveren van kwalitatief zeer goed vlees. Ze lopen lopen het hele jaar door buiten en zijn uitsluitend grasgevoerd en hebben een mooi en vrij leven gehad in een natuurgebied", vertelt Hans Eilers.

De filosofie van Wellbeef is 'Leef bewust, weet wat je eet'. "Je bent wat je eet. Dat geldt niet alleen voor u, maar ook voor het dier. We zijn er heilig van overtuigd dat, als het dier een goed en verzorgd leven heeft gehad, u daar uiteindelijk ook profijt van heeft."

Wellbeef streeft naar:
  • Een (h)eerlijk biologisch stukje vlees voor de consument.
  • Een diervriendelijk vrij leven voor de koe.
  • Een ecologisch verantwoorde werkomgeving.
  • Maatschappelijke betrokkenheid in de omgeving waarin zij werken.



Het bedrijf bestaat uit een samenwerking tussen een moderne agrariër, een ambachtelijke slager en een dierenvriend die willen laten zien dat het produceren van natuurvlees op een meer diervriendelijke en gezonde manier kan plaatsvinden. "Om dit te bereiken willen we op een transparante manier uitleggen hoe we te werk gaan. Hoe korter de keten van producent naar consument, hoe kleiner de kans op onregelmatigheden."

Het belangrijkste zijn de dieren. Het ras Hereford behoort tot één van de sterkste runderen ter wereld en deze koeien kunnen het hele jaar, zonder tussenkomst van de mens, vrij in de natuur leven.

"Ons topvlees zal straks te verkrijgen zijn in pakketten van 3 tot en met 5 kilogram en zal zijn samengesteld uit alle delen van het rund. De pakketten bevatten 100% biologisch vlees van koeien die hebben geleefd in de Nederlandse natuurgebieden."

Voor meer informatie: www.wellbeef.nl
Publicatiedatum: