Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Primeur op de Bio-Beurs:

Algaran biologisch zeewier uit Ierland

Op 21 en 22 januari aanstaande introduceert Your Well, the Seaweed Company, op de Bio-Beurs in Zwolle als eerste in Nederland een complete biologische productlijn (voeding én verzorging) op basis van biologisch gecertificeerd Iers zeewier. Vanaf 2015 is Your Well de exclusieve distributeur voor de Benelux van het Ierse merk AlgAran. Het merk onderscheidt zich, naast de biologische certificering van vrijwel alle producten, door de grote verscheidenheid aan pure zeewier producten, lang houdbaar en eenvoudig te gebruiken. Daarnaast brengt AlgAran een brede productlijn betaalbare, huidverzorgende producten met zeewier.


Rechts zeewierpoeder.

AlgAran, genoemd naar het Ierse eiland Aran waar veel wieren worden geoogst, is een Iers bedrijf, gesitueerd in County Donegal aan de westkust van Ierland, en in 2001 opgericht door de Italiaanse Rosaria Piseri. Als zeewierdeskundige zag zij de potentie van het vele zuivere zeewier in Ierland en is om die reden naar Ierland verhuisd. Momenteel heeft ze 6 verschillende pure zeewieren op de markt gebracht. Vijf verschillende wieren heeft ze gemengd als poeder in een handig strooibusje, te gebruiken als gezond alternatief voor zout. Tevens is het haar gelukt om met behulp van koude extractie de waardevolle ingrediënten van zeewieren en andere planten te benutten voor haar verzorgingsproducten.


Zeewier handcrème.

De Stichting Zeewierwijzer, met als doelstelling het bevorderen van de bewustwording over het belang van zeewier als bron van voeding, verzorging en gezondheid, is verheugd met de introductie van deze laagdrempelige lijn zeewier producten. "Zeewier is de groente van de toekomst. Wanneer in 2050 de wereldbevolking is toegenomen tot 9 miljard mensen hebben wij bij ongewijzigde consumptiepatronen en landbouwmethoden twee aardbollen nodig om ons te voorzien van voedsel, water en energie", aldus Marieke Brown voorzitter van de stichting Zeewierwijzer. "Kortom, we moeten wereldwijd de agroproductie verdubbelen, maar natuurlijk zonder dat dit ten koste gaat van natuur, biodiversiteit en milieu. De vraag is: kan dat? Het antwoord is in principe 'ja', mits we ons richten op economisch rendabele alternatieven, die ook duurzaam zijn. Zeewier biedt die mogelijkheid: het bevat alle gezonde voedingsstoffen die nodig zijn, het is lekker en er is op zee voldoende ruimte om het duurzaam te oogsten of te verbouwen".

Voor meer informatie: www.yourwell.nl
Publicatiedatum: