Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogpak introduceert Heliaflor biologische zonnebloemproteïne

Hoogpak BV in Drachten introduceert Heliaflor biologische zonnebloemproteïne. Heliaflor is een nieuw biologisch plantaardig eiwit, gemaakt van biologische zonnebloempitten. Door de uitstekende water- en vet-bindende eigenschappen kan Heliaflor als natuurlijke emulgator en stabilisator worden gebruikt. Daarnaast bevat het glutaminezuur, mineraalstoffen, aminozuren en polyfenolen. Door de lichte, neutrale nootsmaak ondersteunt Heliaflor het smaakkarakter van elk product. Heliaflor is vrij van gluten, maïs, soja, lactose, lupine, gist en allergeen-vrij te declareren.

Heliaflor is breed inzetbaar

Bij minimaal gebruik in vleeswaren en worst geeft Heliaflor al een goede binding van vocht en vet, waarbij ook de bite verfijnd wordt. Problemen met snijvastheid worden met Heliaflor opgelost. Met Heliaflor maakt u een constant goed eindproduct, ook als het verwerkte vlees wel eens te weinig bindvermogen heeft, bijvoorbeeld diepvriesvlees.

Bij brood en banket kan men 3 a 6% van het meel vervangen door Heliaflor. Het volume van het brood neemt toe en het heeft een gunstig effect heeft op de versheid.



Voor gezonde repen (fruit, muesli, energie) is Heliaflor een zeer goede vervanger van de andere gebruikte eiwitten. De stevigheid en bite worden aanzienlijk verbeterd.
Als ingrediënt voor plantaardig broodbeleg verhoogt Heliaflor de consistentie en smeerbaarheid van het product zonder de smaak negatief te beïnvloeden.

Heliaflor is ook bijzonder geschikt als proteïne aandeel in vegetarische producten, Op basis van zijn neutrale smaak en goede water en vet binding (emulgerende/stabiliserende eigenschappen) wordt de consistentie van de vleesvervanger positief beïnvloed.

Heliaflor kan ook bij de productie van mayonaise en saladedressings ingezet worden. Enerzijds verhoogt het de stabiliteit en consistentie en anderzijds kan het ingezet worden voor vetreductie of als hulp bij ei-vrije mayonaise.



Heliaflor kan in proteïneshake-recepturen worden verwerkt. Het kan hier desgewenst de andere proteïnen vervangen of als extra toegevoegd worden om de consistentie verbeteren. Het dient dan tevens als voedingsvezel supplement.

Op basis van de goede waterbinding en de neutrale smaak is Heliaflor ook geschikt als melkeiwitvervanger bij de productie van Vegan ijs. Na pasteurisatie geeft Heliaflor het ijs een bijzonder crèmige smaak.

Hoogpak BV staat ook op de Bio-beurs, 21 en 22 januari 2015 in de IJsselhallen te Zwolle. Standnummer H335.

Voor meer informatie:
 
Hoogpak bv
De Bolder 55
9206 AP Drachten
0512 523818
info@hoogpak.nl
www.hoogpak.nl
Publicatiedatum: