Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Assortiment uitgebreid met o.a. zomerbloeiende bollen en planten

Kleurrijke bloemenpresentaties van Ecobulbs op Bio-beurs

De West-Friese stolpboerderij 't Keerpunt is gebouwd in 1740 en in familiebezit sinds 1893. Peter Timmerman heeft er in 1985 voor de eerste maal bloembollen geteeld en sinds 2001 is het bedrijf omgeschakeld en worden alle bloembollen biologisch geproduceerd.

Door de jaren heen heeft de tulpenteelt zich uitgebreid. Annelies Timmerman: "Op het hoogtepunt hadden we in een vruchtwisseling van 7 jaar meer dan 60 verschillende tulpensoorten, 25 narcissensoorten en 6 krokussoorten." Ze geeft aan dat de bloembollen hoofdzakelijk naar het buitenland geƫxporteerd worden. Ook worden ze verkocht aan groothandels, exporteurs en diverse gemeentes.



"Sinds Peter op 14 juni 2012 door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen heb ik samen met onze 3 zoons besloten het bedrijf in de nagedachtenis van Peter voort te zetten. We produceren minder verschillende soorten en een groot gedeelte van de teelt is ondergebracht bij collega biologische bollentelers. En zo hebben we gezamenlijk een kleurrijk en gevarieerd assortiment aan biologische bloembollen te bieden." Nieuw voor dit jaar is dat Ecobulbs ook een gevarieerd assortiment aan zomerbloeiende bollen en planten zoals gladiolen, dahlia's en diverse (medicinale) knollen en wortelstokken kan leveren.



"U heeft ons al diverse jaren kunnen begroeten op de BioFach in Neurenberg, dit jaar zijn we voor de eerste maal aanwezig op de Bio-beurs in Zwolle, met een bescheiden plekje, maar door de kleurrijke bloemenpresentaties die over de hele beurs te vinden zijn toch prominent aanwezig."

Voor meer informatie:

Annelies Timmerman
Ecobulbs 't Keerpunt
Oosterstraat 21
1654 JK Benningbroek
06 51219915
annelies@ecobulbs.nl
www.ecobulbs.nl
Publicatiedatum: