Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer mogelijkheden voor bio-akkerbouwers in Flevoland

Flevolof groeit door in de biologische witlof

Flevolof is al bijna 40 jaar actief in de teelt en afzet van witlofwortelen. De laatste jaren zit de groei vooral in de biologische teelt. Afgelopen zomer is er in de provincie Flevoland door 5 telers op circa 15 percelen biologische witlof en roodlof verbouwd. Bestemd voor klanten van Flevolof. Zowel Skal als Demeter.



Flevolof verwacht dat de vraag naar biologische witlofwortelen de komende jaren zal blijven stijgen. Daarom is er meer areaal nodig in 2015 en de jaren erna. Dat biedt geïnteresseerde akkerbouwers de gelegenheid tijdens de beurs kennis te maken met Flevolof en met de teelt van biologische witlof. Daarbij zal Flevolof uitleg geven hoe de werkwijze is ten aanzien van perceel- en rassenkeuze, teelt, oogst en afzet. Weer een extra reden om de beurs te bezoeken.


Consument

Naast Flevolof zal ook zusterbedrijf Witlofkwekerij LOF. aanwezig zijn met een noviteit: de witlof kweekset voor thuis. Dit product is door LOF. zelf geheel in eigen beheer ontworpen en wordt momenteel breed in de markt gezet. Het spreekt vanzelf dat de set geleverd kan worden met biologische witlofwortelen. Tijdens de beurs zal er regelmatig een demonstratie zijn. Flevolof en LOF. promoten de witlof tot aan de consument. Dit beantwoordt de vraag die de consument steeds vaker stelt: waar komt mijn eten vandaan, hoe is het geproduceerd en wie is eigenlijk de producent. Flevolof probeert daar een rol te spelen door de regie in ketens te nemen.



Flevolof staat ook als exposant op de Bio-beurs, 21 en 22 januari in Zwolle (stand D.184).

Voor meer informatie: www.flevolof.nl
Publicatiedatum: