Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Campagne roept op tot meer steun voor bio-landbouw

De Franse vereniging 'l'Association bio Consom', is onlangs een campagne gestart om biologisch voedsel te promoten bij het Frans publiek en de overheid. De campagne wordt gesteund door de biologische supermarktketen Biocoop. De boodschap van de campagne is dat iedereen recht heeft op goede kwaliteit levensmiddelen met respect voor ons lichaam, onze planeet en andere levende wezen. De actie wordt ook voorgesteld aan de Minister van Milieu, Volksgezondheid en Landbouw.

De campagne roept de Franse overheid op een nationaal programma ter steun van de biologische landbouw op te zetten. De Associatie heeft een drietal specifieke voorstellen:

  • Toekenning van subsidies van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid aan de biologische landbouw, in plaats van aan de conventionele landbouw.
  • De eis dat conventionele telers financieel opdraaien voor de kosten van de vervuiling van pesticiden en nitraten die worden gebruikt in de conventionele landbouw.
  • FinanciĆ«le steun om biologische producten te promoten in supermarkten en lokale winkels.

Het initiatief sluit aan bij de strategie van de Biocoop supermarkten die biologische producten tegen gereduceerde prijzen toegankelijk proberen te maken voor een groter publiek.

Voor meer informatie: www.labiopourtous.info/fr


Publicatiedatum: