Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Deze beelden zijn niet representatief"

VS: Uitgelekte video (bio-)legkippen zorgt voor consternatie

Een 'animal rights group' in de VS heeft onlangs een video laten uitlekken van legkippen op een bedrijf in Californië. De activisten van Direct Action Everywhere beweren dat de kippen, die eieren produceren voor onder meer Whole Foods en Organic Valley, slecht worden behandeld.

Volgens Wayne Hsiung, één van de oprichters van Direct Action, werd de video gemaakt door een klein team van activisten dat in de zomer van 2013 en afgelopen najaar zo'n tien maal binnensloop in het bedrijf. Naast de slechte leefomstandigheden, beweert Hsiung, is er bovendien niets biologisch aan de wijze waarop de eieren worden geproduceerd.

Ontkenning

De biologische eieren van het bedrijf worden onder de merken Judy's Family Farm en Rock Island verkocht. De eigenaren van Petaluma Farms ontkennen dat de dieren het slecht hebben. De beelden, beweren ze, zijn niet representatief. Eigenaar Steve Mahrt zegt dat de kippen wel degelijk volgens biologische normen worden gefokt en gehouden. "De activisten hadden er meer dan een jaar voor nodig om drie kippen te vinden die er misschien wat ongelukkig bijzaten", zegt hij. "De kippen in de video zijn bovendien geen biologische legkippen, maar gewone legkippen."

"Onzin", zegt Wayne Hsiung. "Onze mensen troffen daar diverse kippen in slechte omstandigheden aan, maar in de video laten we er maar een paar zien." Deskundigen die de video hebben bekeken zijn het er nog niet over eens.

Klik hier voor meer informatie en hier om de video te bekijken.
Publicatiedatum: