Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse biologische sector profiteert van trend traceerbaarheid en transparantie

De groeiende belangstelling van de consument in de herkomst en de productiemethoden van voedsel leidt tot een piek in regelingen die de traceerbaarheid moeten verbeteren. Vooral de behoefte aan transparantie onder consumenten zorgt voor een toenemend aantal maatregelen.



Traceerbaarheid werd in eerste instantie ingevoerd om landbouwgrondstoffen uit ontwikkelingslanden te traceren, zoals koffie, cacao en thee. De interesse van de consument inzake voedselveiligheid heeft intussen geleid tot een nieuwe traceerbaarheid voor een breed scala aan ingrediënten, waaronder soja, suiker, graan en maïs.

Opvallend genoeg heeft de verkoop van biologisch voedsel geprofiteerd van traceerbaarheid en transparantie in de sector. Zorgen over gewasbescherming, groeibevorderaars en GGO onder consumenten hebben bijgedragen aan bewustheid over gezond eten, en daarmee over de bio-teelt. In de VS heeft de omzet van biologisch voedsel 32 miljard dollar bereikt, meer dan 4 procent van de totale voedselomzet.

De stijgende frequentie van fraudezaken draagt ook bij aan de vraag naar traceerbaarheid van voedsel. Het recente paardenvleesschandaal wees op de mogelijke omvang van onjuiste labeling en fraude in de voedingsindustrie. Er wordt geschat dat tot 10 procent van alle levensmiddelen kan worden vervalst.
Publicatiedatum: