Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer dan 1 miljard vermogen in duurzame fondsen Triodos Bank

De Triodos SRI fondsen (Triodos SICAV I) hebben de historische mijlpaal van 1 miljard euro beheerd vermogen behaald. Deze fondsen beleggen in beursgenoteerde bedrijven die voldoen aan onze strikte duurzaamheideisen.

Snelle groei

De Triodos SRI fondsen opereren onder de paraplu van Triodos SICAV I en zijn de volgende fondsen: Triodos Sustainable Equity Fund, Triodos Sustainable Bond Fund, Triodos Sustainable Mixed Fund and Triodos Sustainable Pioneer Fund. Deze vier fondsen groeien snel. Eind 2012 was het beheerd vermogen nog 502 miljoen euro. Dat betekent dat het fondsvolume in twee jaar tijd verdubbelde. De Triodos SRI fondsen zijn één van de zes strategieën van Triodos Investment Management (totaal beheerd vermogen 2.4 miljard euro).

Toenemende interesse

Eric Holterhues, Hoofd van SRI bij Triodos Investment Management: "De aanhoudende groei van de Triodos SRI fondsen is een duidelijk signaal van de toenemende interesse in duurzaam beleggen via beursgenoteerde bedrijven. Dit is niet alleen het geval voor Triodos Investment Management, maar voor de gehele sector. Wereldwijd kiezen beleggers steeds vaker voor impact en niet uitsluitend voor rendement."

Duurzaam en verantwoord beleggen

Volgens het 6e Onderzoek Duurzaam en Verantwoord Beleggen van Eurosif (leidend pan-Europees netwerk en denktank met als missie de duurzaamheid van Europese financiële markten te bevorderen) zijn alle duurzame beleggingstrategieën met dubbele cijfers gegroeid tussen 2011 en 2013. De groeicijfers variëren van 22,6% groei voor duurzaam beleggen (in beursgenoteerde bedrijven) tot maar liefst 132% groei voor impact beleggen (direct beleggen in duurzame projecten en ondernemers). Een duidelijk sterkere groei dan de brede Europese beleggingsmarkt.

Triodos Investment Management is zeer blij met deze trend omdat het van grote toegevoegde waarde is voor een transitie naar een meer duurzame samenleving. Met de beleggingen in beursgenoteerde bedrijven is het mogelijk om de dialoog met deze bedrijven aan te gaan en daarmee bewustzijn te creëren voor een meer duurzame bedrijfsvoering.

Voor meer informatie: www.triodos.nl
Publicatiedatum: