Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grootste stijging ooit

Deense bio-export: +31%

In 2013 exporteerden Deense bedrijven voor 1.533 miljoen DKK (ongeveer 206 miljoen) aan biologisch voedsel, een stijging van 31% ten opzichte van 2012. Dit blijkt uit gegevens van Statistik Denmark. Het is het achtste opeenvolgende jaar van toenemende biologische export in het land, en de grootste stijging ooit.
 
"Denemarken staat bekend als de grootste biologische natie ter wereld. We zijn de thuisbasis van enkele van de grootste ondernemingen, zeker op het gebied van biologisch vlees en zuivel. Bovendien hebben we één van 's werelds meest innovatieve en snelst groeiende sectoren met ongeveer 150 biologische bedrijven. Deense biologische producten bereiken landen als China, Korea en de VS", verklaart Helen Birk, exportmanager van Organic Denmark.
 


Duitsland en Zweden blijven de grootste exportmarkten voor Deense biologische producten: samen zijn ze goed voor 66% van de export. Volgens Niels Romer, directeur en eigenaar van de biologische exportonderneming Ørbæk Bryggeri, is de export in de afgelopen twee jaar gegroeid met zo'n 30%. Vooral de vraag vanuit Zweden is aanzienlijk gegroeid, vertelt hij. De directeur verwacht dat de uitvoer van bio in de komende jaren nog sterk zal toenemen.
Publicatiedatum: