Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Lekkere verse maaltijden in plaats van potje in DKW-schap"

De Kleine Keuken komt met nieuwe producten

Tholen – Het gaat goed met De Kleine Keuken. Ouders zijn enthousiast over de verse biologische babyvoeding die sinds het najaar van 2013 op de markt is. Een uitbreiding van het assortiment is dan ook een logische volgende stap: "We hebben in een jaar tijd heel veel bereikt en we krijgen erg positieve reacties. Zo zeggen ouders vaak dat 'dit er veel eerder had moeten zijn'. De nieuwe producten hopen we in het voorjaar te kunnen gaan introduceren. Om te bepalen welke producten er bij komen heb ik veel consumentenonderzoek gedaan en ouders gevraagd wat ze hun kinderen graag zouden willen geven", aldus Kirsten Toeset van De Kleine Keuken.
 
Klanten kunnen sinds september 2014 ook in de eigen webshop van De Kleine Keuken terecht. "De webshop draait goed, we krijgen bestellingen uit het hele land." Kirsten wil met De Kleine Keuken een mentaliteitsverandering bij ouders teweeg brengen." Ik begrijp dat ouders tegenwoordig soms geen tijd hebben om te koken, daarvoor bieden wij een mooi alternatief. Ik wil naar de situatie toe dat ouders zelf koken óf goede smaakvolle producten kopen. Vooral in het eerste jaar is dit heel belangrijk, omdat dit jaar essentieel is voor de smaakontwikkeling en de voorkeuren van de baby."
 


De maaltijden worden gemaakt van pure ingrediënten, zonder rijstebloem, suikers, zout en smaakstoffen. "De Kleine Keuken is daardoor een merk dat ouders blind in hun boodschappenkarretje kunnen leggen." Over de naam van het bedrijf hoefde Kirsten dan ook niet lang na te denken: "Het draait bij De Kleine Keuken niet om fabriceren, maar om koken. Het belangrijkste is dat de maaltijden goed van smaak zijn. Vandaar deze naam." De gerechten worden ook niet gesteriliseerd. Hierdoor zijn ze weliswaar korter houdbaar dan potjes babyvoeding, maar deze methode heeft volgens Kirsten als voordeel dat alle smaak en textuur behouden blijft. "Ook volwassenen vinden de maaltijden lekker. Ik doe wel eens blinde smaaktest en de proevers hebben dan vaak geen idee dat het om babyvoeding gaat."



De Kleine Keuken betrekt haar klanten graag bij het bedrijf door middel van diverse activiteiten. "Denk hierbij aan zelf tussendoortjes maken. We hebben ons 1-jarig bestaan ook met veel jonge moeders gevierd, samen hebben we onder meer ice tea gemaakt. Het gaat ons niet alleen om producten verkopen, we geven ook graag 'tips&tricks'." Ook levert De Kleine Keuken aan kinderdagverblijven. "We denken met hen mee over de indeling van het menu en stellen recepturen samen die de leidsters eenvoudig voor de kinderen kunnen bereiden."
 

Achtergrond

Kirsten heeft levensmiddelentechnologie en bedrijfskunde gestudeerd. Toen ze zelf moeder werd ontdekte ze dat er weinig voedzame en smaakvolle maaltijden voor baby's te vinden waren. Daarom besloot ze er zelf mee aan de slag te gaan. "Ik vond het überhaupt raar dat ik naar het DKW-schap moest lopen om reguliere babyvoeding te gaan proeven. Het verbaasde me dat deze producten makkelijk twee/drie jaar in het schap kunnen. Dit kon in mijn ogen de smaak en voedingswaarde niet ten goede komen. Het bleek ook inderdaad niet lekker te zijn, zo had de 'voeding' geen smaak en geen structuur. Dit moest toch anders en beter kunnen?" Dat dit kan, bewijst Kirsten nu met De Kleine Keuken.
 
Voor meer informatie:
 
Kirsten Toeset
De Kleine Keuken
Woudenbergseweg 41
3711 AA Austerlitz
06 52023074
hallo@dekleinekeuken.com
www.dekleinekeuken.com