Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

22 Duitse bedrijven uitgesloten van bio-markt

In Duitsland zijn er sinds oktober 2014 diervoeders op de markt geraakt, die als 'bio' gedeclareerd waren, maar in hogere mate dan toegestaan resten van gewasbeschermingsmiddelen bevatten. Omdat dit werd aangetoond zijn inmiddels 22 biologische bedrijven uitgesloten van de biologische markt, meldt het Duitse ministerie van Landbouw, Milieu en Consumentenbescherming op haar website.

"De biologische landbouw ondervindt daarmee opnieuw een tegenslag in de strijd om het vertrouwen van de consument. We moeten nu alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat we deze tendens keren", zegt dr. Till Backhaus, minister van Landbouw, Milieu en Consumentenbescherming, over de actuele ontwikkelingen.

Volgens het huidig recht is de producent hoofdverantwoordelijk voor de omgang met voeder- en levensmiddelen. Daarom zijn eigen controles absoluut noodzakelijk. "Mijns inziens moeten bedrijven in verhoogde mate eigen controles uitvoeren wanneer zij diervoederingrediënten van potentieel twijfelachtige bronnen ontvangen. Dat betekent in het ideale geval controle voordat de waren verwerkt worden. Bij biologische landbouw kan niet alleen de prijs bepalend zijn. Hier gaat het ook om het vertrouwen van de consument. Dit is iets dat niet lichtvaardig op het spel gezet kan worden", onderstreept de minister.
Publicatiedatum: