Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwangere medewerker voortaan langer vrij

Medewerkers die een kind verwachten, hebben vanaf januari 2015 recht op meer vrije dagen. Wat zijn de veranderingen op het gebied van verlofregels voor ouders?

Meerlingen

Vrouwlijke medewerkers die een meerling verwachten, hebben vanaf januari 2015 recht op vier weken meer verlof. Dus in plaats van veertien tot zestien weken (tien weken bevallingsverlof en vier tot zes weken zwangerschapsverlof) verlof, heeft een moeder van een meerling recht op achttien tot twintig weken verlof.

Vaders

Heb je medewerkers wiens vrouw een kind verwachten? In plaats van twee dagen, hebben zij voortaan recht op vijf dagen verlof. Overigens: deze drie extra dagen verlof zijn voor rekening van je werknemer. De eerste twee dagen worden wél betaald uit jouw portemonnee.

Ziekenhuis

Ook voor vrouwelijke medewerkers wiens kindje na de geboorte in het ziekenhuis wordt opgenomen, geldt een uitbreiding van het verlof. Na de ziekenhuisopname, krijgt de moeder nog tien weken de tijd om het kind te verzorgen.

Overlijden

Een verandering die je niet hoopt tegen te komen: bij overlijden van de moeder tijdens de bevalling, gaat het verlof over naar de vader. Heb je dus een mannelijke medewerker wiens vrouw overlijdt tijdens de bevalling? Dan zal hij het verlof overnemen.

Bron: ADN
Publicatiedatum: