Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Noordoostelijke deelstaten nemen het voortouw in bio-teelt

In India nemen noordoostelijke deelstaten als Sikkim en Mizoram het voortouw in biologische teelt. De deelstaat Meghalaya is bovendien actief in het terugdringen van chemische meststoffen, en verstrekt daarnaast gratis biologische alternatieven aan landbouwers.
 
In december vond er in New Delhi een parlementaire bijeenkomst plaats waarin de ontwikkelingen binnen de bioteelt werden besproken. Volgens minister van landbouw Radha Mohan Singh is de totale biologische productie in het land 1.240.000 ton, en omvat het totale areaal onder certificering 0.723 miljoen hectare. Op dit moment wordt er overwegend biologische landbouw beoefend in 12 staten. Twee daarvan, Sikkim en Mizoram, worden in de komende jaren waarschijnlijk volledig biologisch.
 


De regering van Sikkim had al in 2003 het idee om de landbouw in de deelstaat biologisch te maken. Het voornemen was onderdeel van een groter plan om de hele noordoostelijke regio te transformeren tot een volledige biologische landbouwzone. De Sikkim Organic Mission 2015 streeft ernaar om volgend jaar 50.000 hectare conventionele landbouwgrond om te schakelen naar biologisch. In de deelstaat Mizoram werd de bio-teelt in 1996 geïntroduceerd.
 
Op de parlementaire top werd het voornemen bekrachtigd om de overgang naar bio te vergemakkelijken. Dit onder meer door soepele certificering, betere research, betrokkenheid van universiteiten en het op bredere schaal terugdringen van chemische beschermingsmiddelen. Plaatselijke overheden hebben hiervoor subsidie ter beschikking gesteld, onder meer in de vorm van biologische alternatieven.
Publicatiedatum: