Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Leuk hoe het item in de uitzending verwerkt is"

Het Klokhuis toont productieproces De Halm

Tholen - Ard, vaste kijker van Het Klokhuis, eet thuis heel veel muesli en vroeg zich af hoeveel er nu precies gegeten en gemaakt wordt. Om dit alles uit te leggen ging de cameraploeg van Het Klokhuis op bezoek bij graanpletterij De Halm in Heeswijk Dinther. Het item bij De Halm was in de uitzending van maandag 5 januari 2015 te zien.

Rob van den Berg, directeur van De Halm, geeft aan dat het erg leuk was om de uiteindelijk uitzending gisteren op televisie te kunnen zien. "We hebben het item zelf wel vooraf mogen bekijken, maar het is heel leuk om te zien hoe dit dan vervolgens in de uitzending verwerkt is. Op facebook krijgen we al veel leuke en positieve reacties op het item."


Presentator Maurice Lede bij De Halm.

De opnames zijn eind van de zomer gemaakt en dit nam ruim een halve dag in beslag. Rob: "We werden een half jaar geleden benaderd door de redactie van Het Klokhuis. Uiteraard wilden we graag meewerken aan dit item om zo antwoord te geven op de vraag van Ard. We vinden het bij De Halm uiteraard heel fijn dat ons productieproces in de uitzending zodanig wordt uitgelegd dat ook de kinderen het allemaal begrijpen."

Voor De Halm waren de opnames overigens niet helemaal nieuw. "Tien jaar geleden zijn er bij ons ook opnames gemaakt voor Het Klokhuis. Toen werd het team door één van de dames op de redactie geattendeerd op ons bedrijf. Zij bleek een liefhebber te zijn van onze producten. Het is daarom extra leuk dat Het Klokhuis nu weer bij ons terecht is gekomen voor een ander item over muesli." Ook andere cameraploegen hebben de weg naar De Halm al weten te vinden. "Zo is Omroep Brabant in 2014 ook bij ons op het bedrijf geweest om te filmen."

Het item start op 10:49 in de uitzending. Presentator Maurice Lede toont onder meer hoe de korrels door allerlei schud-, tril- en zeefmachines heen gaan. Ook het verwarmen en pletten komen uiteraard aan bod. Aan het eind van het fragment geeft de presentator aan dat ze alleen bij De Halm al zo'n 3 miljoen kilo ontbijtgranen per jaar produceren. "Zoveel krijg jij niet op vóór je 70ste", zegt Maurice tegen Ard.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Voor meer informatie:

Rob van den Berg
De Halm B.V.
De Morgenstond 15
5473 HE Heeswijk Dinther
0413 293090
rob@dehalm.nl
www.dehalm.nl