Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbouwing bij Brouwerij 't IJ

Tholen - De Zatte is het eerste bier dat in 1985 uit de tanks van Brouwerij 't IJ kwam. Dit is een tripel, waaronder volgens de Belgische traditie zwaardere blonde bieren vallen. De Zatte heeft een alcoholpercentage van 8%. De Amsterdamse brouwerij bestaat dus bijna dertig jaar. Inmiddels is de vraag naar het bier van de brouwerij zo sterk toegenomen dat er nu op twee locaties bier gebrouwen wordt.



In de locatie op de Funenkade komt een nieuwe modernere brouwinstallatie te staan. Dit zorgt voor een beter brouwproces. De nieuwe installatie komt op een andere plek te staan. Om meer ruimte in het proeflokaal te creƫren, schuift het brouwgedeelte naar achter. Het proeflokaal wordt vergroot door het huidige 'brouwhuis' er bij te trekken. Binnenkort zal de nieuwe brouwinstallatie in gebruik worden genomen.



Operationeel manager Tim Hendriks vertelt dat de bieren van Brouwerij 't IJ nog niet in de supermarkten verkocht worden. "Dit kan in de toekomst nog wel komen. Verder is er veel vraag naar onze bieren vanuit allerlei landen."


Tim tijdens de rondleiding.


Het proeflokaal.

Voor meer informatie:

Tim Hendriks
Brouwerij 't IJ
Funenkade 7
1018 AL Amsterdam
020 6228325 (kantoor)
020 5286237 (proeflokaal)
info@brouwerijhetij.nl
www.brouwerijhetij.nl