Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"IFOAM EU over GMO-voorstel: "Regeringen moeten hun nationale belangen kunnen beschermen"

Voorafgaand aan de laatste ronde van de onderhandelingen tussen de Raad en het Europees Parlement over de GMO 'opt out'-richtlijn op 3 december, dringt de IFOAM EU er bij de lidstaten op aan om het Parlement te steunen. Het Parlement vraagt namelijk om duidelijke en goede juridische grondslag om GMO's te verbieden.

"Indien de lidstaten van mening zijn dat het veiliger is om biotech-bedrijven te vragen om hun producten niet op de markt te brengen dan ze op basis van een duidelijke juridische grondslag te verbieden, zitten ze verkeerd. Het parlement moet niet voor deze snelle eenvoudige oplossing gaan. Dit komt er namelijk op neer dat het GMO-probleem onder het tapijt geschoven wordt. Dit zal op de lange termijn alleen maar meer verwarring creëren", waarschuwt Marco Schlüter, IFOAM EU-directeur.

Hij vervolgt: "Deze onderhandelingen moeten gaan over het vinden van de juiste methoden en processen voor de lidstaten om hun eigen weloverwogen beslissingen over GMO's te maken. En er moet een open en transparante discussie gevoerd kunnen worden over de relevantie en de impact van GMO's op hun agrarische systemen, rekening houdend met de economische gevolgen die de teelt van GMO-gewassen kan hebben voor de biologische en conventionele landbouw. De lidstaten moeten worden toegestaan om hun eigen beslissingen te nemen op basis van een solide juridische grondslag en niet onderworpen worden aan de wil van bedrijven."

Voor meer informatie: www.ifoam-eu.org


Publicatiedatum: