Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dwars door weilanden EkoVar Wennekers

Wandelpad door boerenland Noord-Holland gaat open

Donderdagmiddag 27 november openen gedeputeerde Jaap Bond van provincie Noord-Holland en wethouder André Groot van gemeente Schagen samen een nieuw wandelpad door het boerenland. Dit wandelpad loopt vanaf het NS station in centrum Schagen naar de mariakapel in Keinse, ten noordoosten van Schagen.
 
Met het wandelpad van Schagen naar de Mariakapel in Keinse is een historische pelgrimsroute hersteld. De route gaat dwars door de weilanden van biologische boerderij EkoVar Wennekers. Wandelaars komen daar ook hun varkens tegen. In de route is een stukje water te overwinnen, met een touwtrekpontje kunnen de wandelaars zichzelf overvaren. Dit pontje ligt tussen het varkensweiland en de dijk. Na een klim op de houten trap staan de wandelaars op de Westfriese dijk en kunnen zij gewoon verder lopen naar de Mariakapel.
 


Met dit wandelen door de weilanden, langs de moddersloot met genietende varkens en een spannend touwtrekpontje, heeft gemeente Schagen er een avontuurlijk wandelpad bij. Net als andere routes in en rondom Schagen maakt dit wandelpad deel uit van het toekomstige regionale wandelnetwerk voor de Kop van Noord-Holland. De wandelroutes van Schagen zijn voor wandelaars beschikbaar via onder meer www.schagen.nl in rubriek bezoeker-recreatie & cultuur- wandelen &fietsen.
 


Ook zijn de routes te vinden bij de deelnemende bedrijven, die hun ruimte beschikbaar hebben gesteld voor wandelaars en daarom deze routes mogelijk maken.
Publicatiedatum: