Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische akkerbouwers Noord-Holland enthousiast over bijeenkomst

De bijeenkomst over bemesting en belangenbehartiging voor biologische akkerbouwers en tuinders uit Noord-Holland is enthousiast ontvangen en nodigt uit tot een vervolg. De bijeenkomst op 19 november jongstleden vond plaats op het akkerbouwbedrijf van Nicoline en Ted Vaalburg, waar onder andere biologische knolselderij wordt verbouwd.

Christoffel den Herder (DLV Plant) heeft een presentatie gegeven over de uitdagingen rond bemesting in de biologische akkerbouw. Een thema dat sterk leeft en waarbij behoefte is aan discussie met collega-akkerbouwers. Jan Jaap Jantjes (Biohuis), Arie Noordermeer (Bioplant) en Heleen Klinkert (Bionext) hebben uiteengezet hoe belangenbehartiging voor de biologische sector is georganiseerd en via welke weg biologische akkerbouwers hun stem kunnen laten horen. Dit is bijvoorbeeld van belang om invloed uit te kunnen oefenen op de keuzes die worden gemaakt bij de herziening van de Europese biologische verordening die momenteel gaande is.


Heleen Klinkert aan het woord.

Deze bijeenkomst werd georganiseerd door DLV Plant, de Kamer van Koophandel en Bionext. Deze organisaties zullen in overleg met de akkerbouwers en tuinders een plan maken voor vervolgbijeenkomsten. Biologische akkerbouwers en tuinders uit Noord-Holland die hiervan op de hoogte willen worden gehouden kunnen een mail sturen naar Heleen Klinkert: klinkert@bionext.nl. U krijgt dan ook het verslag en de presentaties van de bijeenkomst van 19 november toegestuurd.
Publicatiedatum: