Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voldoende aanknopingspunten voor gezonde toekomst"

Aantal activiteiten en cliënten groeit op zorgboerderij 'Beversoord'

Op zorgboerderij Beversoord in Strijensas zijn de afgelopen twee jaar steeds meer activiteiten ontwikkeld. Er worden nu biologische groenten verkocht en naast een kleine bloemen(pluk)tuin is er ook een theetuin op het terrein ingericht. Dit meldt Het Kompas. Begin dit jaar werd ook een unieke samenwerkingsbijeenkomst gesloten met Hoekschewaards Landschap. Beversoord staat nu ook op 'de Groene Markt' in Strijen.

Op Beversoord zijn cliënten met een zorgvraag vanuit Humanitas DMH werkzaam. De groei van het aantal activiteiten heeft er voor gezorgd dat er meer cliënten aan het werk konden gaan op Beversoord. Dit zijn er inmiddels meer dan twintig. Er werken vooral cliënten met een zorgvraag op de zorgboerderij. De boerderij biedt onder meer dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking.



De zorgboerderij staat momenteel te koop, omdat de eigenaar op termijn zal gaan verhuizen naar een ander deel van het land. Bij Humanitas DMH heeft men echter goede hoop dat het bedrijf onder een eventuele nieuwe eigenaar in grote lijnen op dezelfde manier kan worden voortgezet. Er zijn volgens de medewerksters van Humanitas DMH, werkzaam op 'Beversoord' dan ook veel pluspunten: "De langdurige en intensieve samenwerking met biologische Boerderij Landzicht, de teelt van diverse biologische gewassen, de positieve ervaringen die zowel cliënten als ook bezoekers van 'Beversoord' hebben met het bedrijf in zijn huidige vorm, kortom voldoende aanknopingspunten voor een 'gezonde' toekomst voor 'Beversoord'."

Voor meer informatie: www.beversoord.nl en www.humanitas.nl.

Bron: Het Kompas
Publicatiedatum: