Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bezoek aan bio-landbouwbedrijf 'De Kollebloem'

Leerlingen KAZ-klas GO! oogsten zelf biologische rode bieten

De laatste weken werd er in de KAZ-klas gewerkt rond het thema 'voedsel voor je brein'. De klas ging op zoek naar wie er wat eet, vanwaar het komt, wat duurzame voeding en wat fairtrade is.



Dit jaar koos 11.11.11 de slogan: 'sorry is niet genoeg'. We gooien met z'n allen teveel voedsel weg. Dit was de perfecte aanleiding om met de leerlingen van de KAZ-klas op stap te gaan en hen aan den lijve te laten ondervinden hoe het is om boer te zijn en op zoek te gaan naar biologische, duurzame voeding. Leerlingen en leerkrachten trokken met de fiets naar het biologisch landbouwbedrijf 'De kollebloem' in Sint-Lievens-Esse. Daar werden ze rondgeleid tussen de verschillende groenten en waagden sommigen zich zelf een proevertje, recht uit de grond. Maar de leerlingen gingen ook zelf aan het werk in een veld met rode bieten. Vol biologische energie keerden de leerlingen met de fiets veilig terug.



Voor meer informatie: www.kaz.be/kazklas/
Publicatiedatum: