Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IFOAM EU publiceert standpunt over voorstel nieuwe bio-verordening

IFOAM EU heeft haar standpunt over het voorstel van de Commissie voor een nieuwe biologische verordening gepubliceerd. Met dit 'position paper' stel IFOAM EU een routekaart naar een duurzame groei van de biologische voeding en landbouw in Europa en biedt de organisatie concrete suggesties over hoe de doelstellingen te bereiken en hoe de belemmeringen weggenomen kunnen worden, en hoe tegelijkertijd de eerlijke concurrentie tussen de exploitanten en het consumentenvertrouwen behouden kunnen worden.

IFOAM EU is van mening dat biologische voeding en landbouw de meest duurzame methode is om voedsel te produceren en het groeit jaar na jaar. In termen van consumentenvraag, maken steeds meer burgers een bewuste keuze voor biologisch, vanwege de milieuvoordelen en de hoge kwaliteit. Aan de andere kant zijn biologische boeren en producenten zeer betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van oplossingen die nuttig zijn voor de mensen en onze planeet. Bijvoorbeeld door landbouwpraktijken voor te stellen die klimaatverandering beperken en oplossingen te bieden voor plagen waar conventionele praktijken niet werken.



De biologische principes zijn van begin af aan leidraad geweest van IFOAM EU en voortdurende ontwikkeling hiervan is onderdeel van de biologische werkwijze. Het is vandaag de dag duidelijk dat we verdere stappen voorwaarts moeten maken richting een nog duurzamere voeding in Europa, in en buiten biologisch. Dat is de reden waarom het nodig is dat de EU-regelgeving de ontwikkeling van de sector stimuleert, op basis van een progressief stap-voor-stap-proces met een duidelijke visie waarin rekening wordt gehouden met de verscheidenheid van de lidstaten, de regio's en de bedrijven binnen de biologische sector.

Klik hier voor het 'position paper' van IFOAM EU.

Voor meer informatie: emanuele.busacca@ifoam-eu.org