Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cordupack produceert verpakkingen van gerecycled papier en (golf)karton

Telers, handelaren en zelfs consumenten zijn vanzelfsprekend niet alleen zeer kritisch over de biologische producten zelf, maar ook op het materiaal waarin deze producten verpakt zijn. Duco Hoekstra van Cordupack geeft aan dat de golfkartonnen verpakkingen die zij produceren hiervoor een mooie optie zijn. "Papier en golfkarton zijn unieke producten uit een eindeloos hernieuwbare bron. Hout is de primaire basis van papier en golfkarton, het is biologisch afbreekbaar en daardoor niet vervuilend. Bomen nemen CO2 op, papier en karton worden milieubewust en maatschappelijk verantwoord geproduceerd. Voor iedere volwassen boom die gekapt wordt, worden weer 3 jonge bomen geplant", zo licht Duco toe.



De dozen die Cordupack maakt, worden geproduceerd van gerecycled materiaal, 85% van het in Nederland gemaakte nieuw papier en karton bestaat uit gerecycled oudpapier en -karton. "Daarnaast gebruiken wij lijmen die gemaakt zijn op basis van zetmeel. De inkten die eventueel gebruikt worden zijn op waterbasis. Dit alles maakt dat ons product zeer milieuvriendelijk, recyclebaar en biologisch afbreekbaar is. Er bestaan zelfs artikeltjes waarin gemeld wordt dat karton gebruikt kan worden in een moestuin, omdat het perfect afbreekbaar is door het bodemleven."



Cordupack maakt zich sterk voor een voedselveilige productie en is hiervoor begin dit jaar gecertificeerd met ISO 22000. "Vanzelfsprekend zorgen wij dat het eindproduct blijft voldoen op alle fronten, qua afbreekbaarheid maar ook qua sterkte", besluit Duco.

Voor meer informatie: www.cordupack.nl
Publicatiedatum: