Oplossing voor wereldvoedselprobleem: lekker eten begint met eerlijk eten
Provocerend en eye-opening openbaart Changing the Food Game het ware verhaal over hoe ons eten op ons bord terecht komt. Het boek vertelt hoe we de spelregels van de markt fundamenteel kunnen veranderen en tot een oplossing kunnen komen. Vanaf 10 november is het boek wereldwijd in boekwinkels verkrijgbaar. In Nederland, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten zijn lezingen georganiseerd die een discussie met de auteur mogelijk maken. Feike Sijbesma (DSM), Jason Clay (WWF), Herman Wijffels (Wereldbank, Rabobank), Isabelle Esser (Unilever) bevinden zich onder de marktleiders die het boek in één ruk uitlazen. Meer informatie is te www.vindenopchangingthefoodgame.com, evenals een gratis download van het eerste hoofdstuk.
Lucas Simons heeft jarenlange ervaring in het stimuleren van duurzame ontwikkeling in de internationale landbouwsector. Als directeur van het keurmerk UTZ Certified, een toonaangevende wereldwijde certificeringsorganisatie, zette hij de eerste certificeringsprogramma's op voor duurzaam geproduceerde koffie, cacao en thee en overtuigde Douwe Egberts en Pickwick om hieraan te voldoen. Hij is oprichter en directeur van NewForesight, een strategische consultancy die duurzame markttransformaties inzet met de belangrijkste spelers in de markt. In 2011 werd hij benoemd door het World Economic Forum als Young Global Leader vanwege zijn inzet en prestaties op het gebied van duurzame handel, landbouw en internationale ontwikkeling.
Voor meer informatie: www.newforesight.com