Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BioGroentenBakfiets levert verse bio-groenten aan stadspersoneel Leuven

Sinds midden september levert De Wikke wekelijks verse biogroenten aan de medewerkers van de stad Leuven. De BioGroentenBakfiets brengt de groenten van het veld naar het stadskantoor en Bib Tweebronnen. Het is een initiatief van de stad Leuven en Wonen en Werken vzw die samen willen bijdragen aan een duurzame, sociale, ecologische en economische stadsontwikkeling.

Al 42 medewerkers krijgen iedere maandag een BioGroentenZak met een pakket verse seizoensgroenten en bijhorende receptjes. De biogroenten komen vers uit de tuin van De Wikke, het biologische tuinbouwproject van Wonen en Werken in de Abdij van 't Park in Heverlee en de Benedictushoeve in Herent.



Met de BioGroentenBakfiets wil de stad een gezonde levensstijl promoten en faciliteren. Bovendien stimuleert het initiatief mensen uit kansengroepen en de consumptie van lokale en seizoensgebonden groenten. De stad Leuven en Wonen en Werken slaan de handen in mekaar en kiezen uitdrukkelijk voor een alternatief transport van goederen binnen de stadskern.

De BioGroentenBakfiets krijgt financiƫle steun van POD Maatschappelijke Integratie. D'Ieteren nv sponsort de transportfiets.

Voor meer informatie: www.wonen-en-werken.be
Publicatiedatum: