Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vergelijking rode klaverrassen, management grasklaver en 'Kurzrazen'

Demodag grasklaver op 19 september in Esbeek

Gras-rode klaver is eenvoudig in het beheer en heeft - dankzij de hoge eiwitproductie - grote potentie voor het melkveebedrijf van de toekomst. Belangrijk knelpunt is echter de beperkte levensduur van rode klaver (3 tot 6 jaar). Sinds drie jaar worden in een veldproef van het Louis Bolk Instituut acht klaverrassen vergeleken van onder andere Barenbrug, DSV-zaden, Limagrain en Innoseeds op hun productie, voederwaarde en persistentie.

Verschillen in voederwaarde van rode klaver

Op de demodag op 19 september in Esbeek (NB) bekijken bezoekers de verschillende soorten rode klaver in het veld en krijgen zij de eerste onderzoeksresultaten en de verschillen in productie, voederwaarde en persistentie gepresenteerd. Verder komt in een bedrijfsrondgang over het melkveebedrijf van Marco van Liere ook het dagelijkse management van grasklaver aan bod. Marco van Liere zal ook zijn ervaringen met het zogenaamde 'Kurzrazen' (Kort beweiden) dat hij sinds dit jaar toepast, toelichten en cijfers presenteren. Bert Philipsen (Livestock Research-WUR) en Edmund Leissen (LWK-NRW) plaatsen deze nieuwe beweidingstrend in een breder kader.


Aanmelden

De demodag vindt plaats op vrijdag 19 september bij Marco van Liere in Esbeek (Noord-Brabant), Tuldensedijk 12, 5085 NB Esbeek. 's Morgens start de rondleiding om 10:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur) en 's middags start de rondleiding om 13:30 uur (inloop vanaf 13:00 uur). Veehouders en andere geïnteresseerden kunnen zich tot 15 september aanmelden voor de ochtend- of middagsessie op www.louisbolk.nl/demodag. De dag wordt - met medewerking van het project KlaverKlimaat - georganiseerd in het kader van het project Rode klaver 2.0, Kansen voor nieuwe rassen in maaiweides, en is gefinancierd door het Productschap Zuivel en Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord–Brabant.

Over het Louis Bolk Instituut

Het Louis Bolk Instituut is een internationaal onafhankelijk kennisinstituut ter bevordering van écht duurzame landbouw, voeding en gezondheid. Belangrijke opdrachtgevers zijn onder andere het Ministerie van EZ, provincies, waterschappen, natuurbeherende organisaties en het bedrijfsleven, waaronder Heineken, Cono Kaasmakers, Interbroed, LTO-Noord, ZLTO en productschappen.

Opdrachtgevers waarderen de integrale visie op duurzame landbouw, voeding en gezondheid van Louis Bolk Instituut en hun vermogen om praktische kennis en adviezen te bieden die leiden tot een duurzame en gezonde groei van mens, dier, plant en bodem.

Kijk voor meer informatie over actuele projecten op www.louisbolk.nl.
Publicatiedatum: