Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Marian Blom (Bionext): "Europees platform om ons nationale standpunt in te brengen"

Bari even het middelpunt van de bio-wereld

Het 8e IFOAM EU congres in Bari, Italiƫ is op dit moment in volle gang. Voorafgaand aan dit congres (10-12 september) zijn maar liefst 4 bijeenkomsten georganiseerd voor ondernemers, belangenbehartigers, onderzoekers en overheden die vanuit hun professie met de biologische sector in Europa te maken hebben.

Tijdens de eerste bijeenkomst werkte de raad van de IFOAM EU aan het alternatieve voorstel voor ontwikkeling van de Europese biologische regelgeving. Dit voorstel, dat begin oktober afgerond zal zijn, vormt een antwoord op het niet-acceptabele voorstel van de Europese Commissie uit maart 2014. Marian Blom van Bionext is dit jaar covoorzitter van de raad van de IFOAM EU, samen met Andrea Ferrante uit Italiƫ en Kostas Dritsas uit Griekenland. Marian: "Voor Bionext vormen deze bijeenkomsten het Europese platform om ons nationale standpunt in te brengen. Dit standpunt bereidt Bionext met de Nederlandse biologische sector voor, in de ketengroepen en verenigingen."

De andere bijeenkomsten waren van de Farmers Interest Group van de IFOAM EU, waar onder andere een standpunt over gebruik van kaliumfosfiet in de biologische teelt werd besproken. Kees van Zelderen van het Biohuis vertegenwoordigde daar Nederland. Ook kwam het kennisnetwerk voor onderzoek in de biologische sector, TP-organics bijeen. En werd in de AKIS-werkgroep van SCAR, met overheidsvertegenwoordigers uit Europa gewerkt aan scenario's voor verbetering van kennisuitwisseling en innovatie en de rol van de overheid daarbij.

Al bij al is er heel veel gebeurd in korte tijd en heeft Bionext en het Biohuis hierbij een heel actieve bijdrage geleverd.

Voor meer informatie: www.bionext.nl

Bron: Bionext
Publicatiedatum: