Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De smaak maakt ze zo speciaal"

Noorwegen: goede zomer voor biologische aardbeien

De Noor Ove Jomar Sunde teelt al sinds 1998 aardbeien en heeft veel klanten die elk jaar terugkomen. "Een groot deel van het fruit wordt verkocht in het picknickgebied van Sunde", zegt de teler. De aardbeien worden gekocht door mensen die met de auto onderweg zijn tussen Frøya en Hitra en in het hoogseizoen door toeristen die stoppen voor een pauze. 

Een goed seizoen

Ove Jomar Sunde teelt biologische aardbeien. "Het is de smaak van de biologische aardbeien, die hen zo speciaal maakt. We kunnen gewoon geen slechte producten leveren. Dit jaar hebben we een uitstekend seizoen gehad met veel goed weer, wat terug is te zien in de smaak en kwaliteit van het fruit", aldus Sunde.


Foto: Hitra-Froya

70-80 kilo per dag

Een normale werkdag duurt volgens de plukkers 8 tot 9 uur en levert tussen de 70 en 80 kilo op. Het dagrecord staat momenteel op 100 kilo. "Biologische aardbeien zijn niet zo groot als de aardbeien die zijn bemest met andere producten, maar de smaak is geweldig", zegt Ondra, de enige mannelijke plukker uit Tsjechië. 

Bron: Hitra-froya.no
Publicatiedatum: