Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donderdagmiddag 18 september in Kunsthal Rotterdam:

Definitieve programma 'Inspiratiemiddag bio-dynamische landbouw en voeding' bekend

'Wat werkt is waar'. Daar waar de intensieve landbouwsystemen leiden tot ernstige verstoringen in ons milieu, neemt de nieuwsgierigheid vanuit de samenleving naar succesvolle 'dwarsdenkers' toe. Bio-dynamische bedrijven vallen vaak in de prijzen qua bedrijfsvoering en productkwaliteit. Waar komt deze creativiteit vandaan?

Het is dit jaar 90 jaar geleden dat Rudolf Steiner met zijn landbouwcursus de impulsen voor een nieuwe vorm van landbouw gaf. Boeren, verwerkers, handelaren, retailers en geïnteresseerde consumenten en studenten zijn van harte uitgenodigd voor dit symposium op 18 september in de Kunsthal Rotterdam om verder te werken aan de creativiteit en innovatie op het eigen bedrijf.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Demeter, de BD-Vereniging en Warmonderhof. Dagvoorzitter: Luc Ambagts, BD-Vereniging.

Programma

13:30 uur - Ontvangst en ontmoeting met koffie en thee.
14:00–14:15 uur - Bijzonder hoogleraar organische architectuur Pieter van der Ree spreekt ter introductie over de tentoonstelling over Rudolf Steiner.
Pieter van der Ree: "Mij fascineert hoe je vruchtbare ideeën vindt en omzet in de werkelijkheid. De werkelijkheid moet steeds 'bevrucht' worden. Maar hoe ontwikkel je vruchtbare ideeën? Wat voor houding vraagt dat? Uit welke innerlijke houding zijn Steiner 's ideeën geboren?"
14:15-15:15 uur - Bezoek tentoonstelling Alchemie van het Alledaagse en mogelijkheid bezoek bijenvolken op dak Kunsthal met imker Jos Willemse.
15:15–15:45 uur - Directeur Stichting Demeter Bert van Ruitenbeek. Presentatie Demeter monitor 2013: Wat zijn de cijfers en trends in de bio-dynamische landbouw en handel?
15:45-16:45 uur - Oprichter en docent Centrum Kraaybeekerhof Michiel Rietveld, Inspiratielezing over de landbouwcursus als scholingsweg.
16:45–17:15 uur - Gesprek met hedendaagse vernieuwers in de BD-beweging over hun inspiratie: Piet van IJzendoorn over bodemvruchtbaarheid, Tineke Alberts, (o.v.) over eigen zaadteelt, Rob van Paassen over biodiversiteit in de kas en Henk Bunskoek over de invloed van bijen op het bedrijf.
17:15-18:00 uur - Workshops collegiale inspiratie met de praktijkvernieuwers over creativiteit en vernieuwing in je eigen situatie. (Daarnaast is er nog een aparte workshop over inspraak en democratie rondom het Demeter-keurmerk).
18:00-18:10 uur - Hoe neem je inspiratie mee naar huis? Pieter van der Ree.
18:10-19:00 uur - Borrel en hapjes ter afsluiting.
 

Aanmelding

Via deze pagina of via Demeter: info@stichtingdemeter.nl.
65 euro (exclusief BTW) per persoon inclusief hapjes en drankjes.
Leden van de BD-Vereniging en licentiehouders van het Demeter-keurmerk krijgen 25 euro korting.
Publicatiedatum: