Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noordrijn-Westfalen: Landbouwminister wil bio-landbouw sterker ondersteunen

Johannes Remmel, de minister van Landbouw van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, wil de biologische landbouw in de deelstaat sterker ondersteunen. Vanaf het komende jaar zullen de premies voor telers die overstappen naar biologische productiemethodes met 20 tot 30% stijgen. "Met deze premieverhoging willen we stimuleren om meer biologische producten in Noordrijn-Westfalen zelf te produceren", zei Remmel in een interview met de Duitse regionale krant NRZ. Momenteel is slechts iets meer dan één op de twintig landbouwbedrijven in de deelstaat in de biologische landbouw actief.

De 1844 bio-bedrijven produceren hun producten op in totaal 70.000 hectare grond - circa 5% van de totale landbouwgrond in Noordrijn-Westfalen. Gepland is nu dat de premies bij akkerland van 400 naar 520 euro per hectare zullen stijgen, bij groenten van 1200 naar 1440 euro en bij blijvende gewassen van 1800 naar 2160 euro.
Publicatiedatum: