Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Een komkommer van hier moet beter smaken dan van de supermarkt"

Jan Dros Puur Natuur zet in op onbespoten AGF



Tholen - Al ruim 30 jaar is Jan Dros Puur Natuur gevestigd in Schoonhoven. De detaillist, die eerder werd uitgeroepen tot Beste Echte Groenteman van het jaar, is lid van Best Partners in Fresh (BPF) en vervult een regiofunctie in de omgeving. "We proberen onderscheidend te zijn in smaak. Een komkommer van hier moet lekkerder zijn dan van de supermarkt", verklaart Else Dros, de vrouw van Jan, die de winkel onder haar hoede heeft.



Andere detaillisten uit de omgeving zijn in de loop der jaren allemaal verdwenen, maar supermarkten zijn er genoeg in Schoonhoven. Zo telt de stad een Lidl, Albert Heijn, Spar en PLUS. "Die concurrentie gaan we graag aan. Vaak vallen de aankopen in de supermarkten tegen en dan komt men weer bij ons terug. Klachten horen wij gelukkig heel weinig, maar daar doen we ook elke dag ons best voor. Daar neemt de klant een meerprijs voor op de koop toe, maar er zijn ook dagelijks scherpe aanbiedingen, want daar blijven Nederlanders toch gevoelig voor. In een land als België hebben mensen meer geld over voor smaak en kwaliteit."



Inkoop
Op inkoopgebied zet de groentespeciaalzaak breed in. "We kopen rechtstreeks in bij telers, doen zaken via Landwaart en ook Willem Dijk en Karel de Mooij zijn onze huisleveranciers. Verder betrekken we de aardappelen van een goede aardappelgrossier en de aardbeien van een goede fruitgrossier. De bonen halen we weer bij een lokale teler op. Dat is allemaal heel bewerkelijk, maar hierdoor kunnen we wel de beste kwaliteit selecteren", verklaart Else.



Een duidelijke focus bij Jan Dros ligt op de verkoop van onbespoten groenten en fruit. "Dat hoeft dus niet perse bio te zijn, al hebben we ook een ruim bio-assortiment en voeren we al twintig jaar bio-pakketten", vertelt Else. "Wij vinden het belangrijk dat onze winkelmedewerkers weten waar de producten vandaan komen en hoe ze behandeld zijn. Ook over zaken als lactose en glutenvrije producten komen steeds meer vragen, omdat mensen gezond willen eten en leven. Daar haken wij graag op in."



Snijbedrijf
Jan, geboren in een echte groentespecialistenfamilie, drukte meteen een stempel op de zaak door gesneden groenten en rauwkost te gaan verkopen uit een gekoelde toonbank. In de loop der jaren is het gesneden assortiment steeds belangrijker geworden en levert Jan Dros een ruim assortiment salades, fruitsappen, kant-en-klaarmaaltijden en desserts. "In ons snijbedrijf bij de winkel snijden wij het hele pakket dagelijks vers. Dat doen we voor de verkoop in onze winkel, maar ook voor collega-groenteboeren, groothandels, zorginstellingen, horeca en fabrieken."



Else ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "De vaste klantenkring, zoals die er vroeger was, verdwijnt. Maar je moet gewoon goede spullen leveren en dan blijven mensen wel terugkomen. Op woensdag is het hier markt en staan er drie groentekramen buiten, maar voor ons is het één van de drukste dagen. We hebben een verzorgde zaak en een ruim assortiment en dat trekt gewoon klanten aan. We hebben een hele stabiele omzet. Ik verwacht dat in de toekomst het assortiment maaltijden, salades en gesneden groenten nog belangrijker gaat worden."

Voor meer informatie:

Jan Dros
Lopikerstraat 28
2871 BX Schoonhoven
0182 382680
info@jandros.nl
www.jandros.nl