Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mirjam Matze (Genneper Hoeve):

"Streekproducten krijgen stempel 'biologisch' er automatisch bij"

Volgens de stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) krijgt een product de stempel 'streekproduct' als de grondstoffen uit de streek komen en als de producten in de streek worden verwerkt. Daarnaast moet er op een maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd worden. De redactie van Dichtbij vroeg diverse producenten van Brabantse streekproducten naar hun visie op de vraag wat een streekproduct is.

Mirjam Matze van Genneper Hoeve aan het Tongelreeppad 1 in Eindhoven gaf ook haar mening: "Ik heb echt moeite met het woord streekproduct. Vooral omdat consumenten er vaak vanuit gaan dat streekproducten vanzelfsprekend biologische producten zijn. Het is makkelijker om een streekproduct te maken dan een biologisch product. Toch krijgen de telers van streekproducten de stempel 'biologisch' er automatisch bij. Ja, soms stoor ik mij daaraan. Maar de consument stinkt er toch vaak in."

Klik hier voor meer informatie over Genneper Hoeve.

Bron: Dichtbij

Publicatiedatum: