Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Iets meer besteden aan wat je eet, daar worden velen beter van"

Consumentengids: Goedkoop eten heeft een prijs

In het zomernummer van de Consumentengids staat een artikel 'Goedkoop eten heeft een prijs'. Bavo van den Idsert, directeur Bionext, komt hierin aan het woord, samen met Huib Silvis, econoom bij het LEI en Adrian de Groot Ruiz, oprichter van True Price. In het artikel wordt de vraag gesteld waarom biologisch zo duur is, of waarom ander voedsel juist zo goedkoop is geworden. Ook komen de prijsverschillen aan bod tussen biologische producten in bio-winkels en in reguliere supermarkten.

Uit het verhaal blijkt dat Nederlanders gemiddeld slechts 12% van hun inkomen uitgeven aan voeding. Hiermee behoort Nederland tot de landen waar relatief het minst aan eten wordt uitgegeven. Bavo van den Idsert: "Iets meer besteden aan wat je eet, daar worden velen beter van." Bavo vindt het op zich prima als de supermarkt goedkoper biologisch kan leveren dan de natuurvoedingswinkel, zolang dat maar door efficiƫntie komt. "Maar als het komt doordat boeren en andere producenten worden afgeknepen, is dat kwalijk", aldus van den Idsert.

Het hele artikel is te lezen in de Consumentengids, editie juli-augustus 2014.

Bron: Bionext
Publicatiedatum: