Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plus zet tips tegen voedselverspilling op melkpakken

Een gemiddeld huishouden kan wel 350 euro per jaar besparen door voedselverspilling te voorkomen. Per persoon valt er gemiddeld 50 kilo eten te besparen; in heel Nederland is dat 0,8 miljard kilo voedsel per jaar. PLUS vindt het belangrijk om haar klanten te informeren over hoe voedselverspilling voorkomen kan worden. In samenwerking met het Voedingscentrum heeft PLUS een aantal tips en links verzameld die u op weg helpen voedselverspilling tegen te gaan. In juni besteedt PLUS aandacht aan het voorkomen van voedselverspilling door handige tips te plaatsen op zuivelverpakkingen.

Goed om te doen:
  • Koop bederfelijke producten, zoals melk of diepvriesproducten als laatste in de winkel en gebruik een koeltas.
  • Berg uw boodschappen thuis direct op, zodat deze producten niet te lang buiten de koeling blijven staan.
  • Zet uw koelkast op 4°C, dit is de ideale koelkasttemperatuur. Zo blijven producten langer goed.
  • Zet bederfelijke producten zoals melk meteen na gebruik terug in de koelkast. Het effect is: voor elk uur buiten de koeling, is het één dag minder lang houdbaar.
  • Zet de melk en yoghurt met de kortste houdbaarheidstermijn, (die het eerst op moet) vooraan in uw koelkast en de nieuw gekochte producten achteraan, net als in de supermarkt.
  • (Karne)melk, yoghurt en vla zijn na openen ongeveer drie dagen houdbaar, houd hier rekening mee wanneer u de verpakking opent. Zodra de Tenminste Houdbaar Tot-datum (THT-datum) op de verpakking is verstreken, kunt u aan de melk ruiken en proeven of deze nog goed is. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.
  • Vruchtgroenten zoals tomaat, komkommer en paprika blijven buiten de koelkast langer goed.
  • Bladgroenten zoals sla, spinazie en andijvie, maar ook broccoli, bloemkool en witlof bewaart u het beste in de koelkast.
  • Tropisch fruit, zoals ananas kunt u het beste op de fruitschaal leggen. Gesneden fruit moet wel in de koelkast.

Kijk voor meer tips op deze pagina.

Klik hier voor meer informatie vanuit PLUS.
Publicatiedatum: