Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw recept: Bossche bol gevuld met biologisch varkensvlees

In Den Bosch is dinsdag 24 juni een bijzonder kookboek gepresenteerd: varken! In het boek staan recepten met het vlees van het Bosch landvarken. Van geroosterde varkensrib tot Bossche bol.

Bart Derks, de bedenker van het kookboek, wilde graag meer doen met streekproducten. "Het Bosch landvarken leeft op de Jofrahoeve in Esch. Daar loopt het dier vrij rond. Omdat het varken 100 procent biologisch is, smaakt het vlees erg lekker."

Derks vroeg vier chefkoks in Den Bosch om allemaal drie recepten met het Bosch landvarken te bedenken voor in het kookboek. Ook vroeg hij hen om een typisch Bossche lekkernij van varkensvlees te maken. En dat leverde originele recepten op.


Bossche bol

Zo bedacht chefkok Dennis Middeldorp van restaurant Sense een Bossche bol van varken. "Binnenin zit varkensvlees en de bol is overgoten met jus, donker bier en een beetje chocolade. Het lijkt van de buitenkant op een een Bossche bol maar smaakt hartig."

Het kookboek is vanaf nu te koop bij verschillende restaurants in Den Bosch.

Bron: Omroep Brabant
Publicatiedatum: