Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw bij onoff spices!: biologische Thaise kokosroom

onoff spices! komt met een primeur in Nederland. Vanaf nu verkoopt onoff spices! biologische kokosroom uit Thailand. Onno Stienen, directeur en eigenaar van onoff spices! is heel verheugd dat het gelukt is om het assortiment van Thaise biologische kookproducten uit te breiden met een kokosroom. Kokosroom is immers een onmisbaar ingrediënt in de Thaise keuken. Zo wordt het gebruikt bij de bereiding van Thaise curry's en is het de basis van de Thaise Thom Kha Kai Soep.

De meeste Nederlanders kennen kokosmelk al, maar weten vaak niet dat er een verschil is tussen kokosroom en kokosmelk. Vraag een willekeurige Thai hiernaar en zij zullen direct wijzen op het grote verschil in smaak en kwaliteit. Kokosroom wordt geproduceerd door het witte vruchtvlees van de kokosnoot te vermalen en te dompelen in water. Het vet uit het kokosvlees trekt dan in het water. Dit vocht wordt daarna nog een aantal keren over het kokosvlees gegoten, waardoor de room ontstaat. Deze room heeft hierdoor altijd een vetgehalte van minimaal twintig procent. Kokosmelk wordt gemaakt door het al eerder voor de kokosroom gebruikte kokosvlees nogmaals te gebruiken. Het vetgehalte van kokosmelk is daardoor altijd een stuk lager, tot soms zelfs maar vijf procent. Omdat kokosroom gewonnen wordt uit de eerste productie en kokosmelk uit de tweede productie, is ook de smaak van kokosroom veel puurder en authentieker. Ondanks dat kokosvet voor het overgrote deel bestaat uit verzadigde vetzuren, wordt dit echter niet gezien als ongezond. Dat komt omdat dit vet voor een substantieel deel bestaat uit laurinezuur, waaraan antimicrobiële eigenschappen worden toegeschreven. Foodwatch concludeerde in september 2012 in het artikel Kokosvet? dan ook dat 'kokosvet een positieve bijdrage kan leveren aan een gezond dieet'.



Bij de zoektocht in Thailand naar een producent van biologische kokosroom is Onno Stienen uitgekomen bij een fabrikant die gebruik maakt van biologisch geteelde kokosnoten uit de provincie Prajuab Khiri Khan, aan de kust van de Thaise Golf in Zuid-Thailand. Deze provincie staat bekend om de productie van de beste kokosnoten van heel Thailand. Zoals alle producten van onoff spices! is ook de kokosroom een authentiek Thais product, waarbij geen concessies worden gedaan aan smaak of kwaliteit. Er worden geen smaakstoffen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen toegevoegd. En uiteraard voldoen alle producten aan de uitgangspunten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: People, Planet, Profit.



Er zijn inmiddels ruim twintig verschillende biologische producten van onoff spices! Deze voldoen allemaal aan de hoge kwaliteitseisen die kenmerkend zijn voor de filosofie van het bedrijf. Kokosroom van onoff spices! is geschikt voor vegetariërs en past in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Het wordt verkocht in blikjes met een 'easy open' deksel. De inhoud van 160 ml komt overeen met de benodigde hoeveelheid voor het bereiden van de 50 grams verpakkingen van de curry's en soepen van onoff spices! Dit is genoeg voor een maaltijd voor twee personen. De kokosroom is vanaf eind mei 2014 te koop bij Marqt.

Voor meer informatie: info@onoffspices.nl en www.onoffspices.nl
Publicatiedatum: