Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het Wijninstituut organiseert Groene Wijncursus

Het Wijninstituut organiseert op 4 en 11 juni een groene wijncursus. Het gaat om een tweedelige wijncursus over biologische, biologisch-dynamische en duurzame wijnen. Ontstaat biologische wijn in de kelder of wijngaard? Waar dient men zich aan te houden? Wat is biologisch-dynamisch ? Wat is het prijsverschil, de smaakverschillen? Wat is het nut van biologische/bio-dynamische wijnbouw?

Voor wie?

Voor iedereen met een interesse in Groene Wijn. Een basiskennis over wijn is aan te bevelen.

Cursusinhoud

  • Kenmerken van biologische en biologisch-dynamische wijnbouw.
  • Hoe wordt biologische wijn gemaakt? En bio-dynamische?
  • Wat is het verschil tussen conventionele en biologische wijn?
  • Proeven en het herkennen van verschillen in vinificatietechnieken.
  • Wat staat er allemaal wel en niet op een etiket?
  • Waar staan het Europese kenmerk voor biologische wijn voor?
  • Proeven van diverse biologische en biologisch-dynamische wijnen.


De docent

Tjitske Brouwer is al meer dan 25 jaar actief op de Nederlandse wijnmarkt. Samen met Marc Collard runt zij het importbedrijf Vinoblesse, gespecialiseerd in biologische- en biodynamische wijnen. De import bestaat uit kleinschalig geproduceerde, authentieke wijnen, die zo natuurlijk mogelijk zijn gemaakt. Juist de invulling van het laatste kan heel breed zijn. Toch hanteren Tjitske en Marc duidelijke criteria bij selectie. De smaakvoorkeur gaat steeds meer richting biologisch, biologisch dynamisch en geslaagde vin naturel. Vinoblesse is twee keer uitgeroepen tot Wijnkopers van het jaar. In 1994 door Hubrecht Duijker en in 2006 door René van Heusden.

Tjitske Brouwer is Magister Vini, de hoogst haalbare wijnopleiding in Nederland. Zij studeerde af op het onderwerp biologische wijn, waarbij zij een scriptie schreef over de invloed van natuurlijk werken, in wijngaard en kelder, op de smaak van de wijn. Meer informatie.

Voorbereiding en lesmateriaal

Tijdens de cursus krijgt u praktijkgerichte oefeningen, waarbij u het onderscheid leert kennen tussen diverse wijnstijlen. Met behulp van prachtig fotomateriaal ondersteunt Tjitske haar presentatie. Levendige anekdotes kleuren haar betoog. Verder zal zij u tips geven over boeken, artikelen om uw kennis te verrijken.

Tijd

19:30-22:15 uur (enige uitloop mogelijk)

Voor meer informatie: www.groenewijn.eu
Publicatiedatum: