Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

U verspilt drie keer zoveel eten als u denkt

Nederlanders gooien drie keer zoveel ongebruikt voedsel in de prullenbak als ze zelf denken, toont nieuw onderzoek. Consumenten denken jaarlijks 15 kilo weg te gooien, terwijl dit in werkelijkheid gemiddeld 47 kilo per persoon per jaar is; een verschil van 32 kilo.

In een online enquĂȘte met duizend respondenten is Nederlandse consumenten gevraagd hoeveel voedsel ze per persoon jaarlijks denken te verspillen. Eenderde van de respondenten zegt helemaal nooit voedsel weg te gooien en bijna tweederde slechts heel af en toe.

Dit verschil kan worden verklaard door het geleidelijke karakter van voedselverspilling. Mensen gooien steeds kleine beetjes tegelijk weg en hebben niet in de gaten dat het uiteindelijk op jaarbasis om bijna vijftig kilo gaat.

Milieu Centraal helpt mensen hun eigen verspilling te beperken, door praktische tips en tests. Meer weten over wat u kunt doen? Kijk op www.milieucentraal.nl/voorkomvoedselverspilling of doe de test op www.weggooitest.nl.
Publicatiedatum: