Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Joel Salatin meets Pure Graze

Joel Salatin geeft op 8 mei de aftrap van zijn meerdaagse bezoek aan Nederland op de Pure Graze-boerderij van Erik Heuvelink in Hengevelde (Overijssel). Als bedrijfssysteem is Pure Graze destijds ontwikkeld vanuit de inspiratie die Salatin daarvoor bood, en Heuvelink is heel gelukkig met de stap die hij hiervoor heeft gezet. Vooral het dynamische beheer van zijn weilanden, waarin het vee een rijk 'saladebuffet' van gras, klavers en kruiden krijgt voorgezet, heeft duidelijk positieve effecten op de bodem, de gezondheid van zijn dieren, en de biodiverseiteit.



Na een rondleiding ter plekke doet Salatin zijn verhaal over voedsel, kwaliteit en de relatie met de manier van produceren. Onder leiding van Sandra van Kampen, Urgenda's programmamanager voor Duurzaam Voedsel, gaat hij met aanwezigen in gesprek over mogelijkheden om dit soort systemen actief te ondersteunen, ook via de consumenten, hun keuzes voor bijzondere producten en strategiƫen als direct marketing. Daarna volgt een proeverij van Pure Graze-producten.


Joel Salatin.

Aanmelden kan via sandra.van.kampen@urgenda.nl.

Voor meer informatie: www.salatinnaarnederland.nl
Publicatiedatum: