Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Solar Solutions-beurs: 16 en 17 april

Nederland internationaal in de schijnwerpers met zonne-energie

"Dit jaar stabiliseert de prijs van zonnepanelen, maar blijven de rendementen stijgen", dat stelt Peter Groot, organisator van Solar Solutions International op basis van marktonderzoek. Solar Solutions is de grootste zonne-energie vakbeurs van de Benelux en wordt op 16 en 17 april gehouden in de Expo Haarlemmermeer.

Volgens onderzoek van Solar Solutions, opgeschreven in het nationale Solar Trendrapport, verwacht ruim 80% van de Nederlandse zonne-energiebedrijven in 2014 een forse groei van zonne-energie. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat consumenten, woningbouwcorporaties en midden- en kleinbedrijven het grootste deel van deze groei op zich gaan nemen. Op Solar Solutions presenteren meer dan 100 bedrijven hun nieuwste producten. Op de Innovatie Boulevard zijn 20 innovatieve producten te zien die de zonne-energie sector een stevige 'boost' geven.
 


De primeurs tijdens de beurs bestaan uit zonnepanelen die niet alleen stroom opwekken, maar tegelijkertijd water verwarmen, omvormers die tevens opslagsystemen bevatten, dak geïntegreerde zonnepanelen en diverse nieuwe montagesystemen. Volgens directeur sales Henriette Vrisekoop zijn alle grote merken vertegenwoordigd en komen de exposanten uit 10 landen. Daarnaast kunnen volgens Vrisekoop bezoekers hun hart ophalen met 25 workshops en krijgen zij de gratis Solar Almanak van 180 pagina's mee.

Tijdens de beurs worden ook twee nationale Solar Awards uitgereikt. De 'Solar Innovation Award', de prijs voor het meest innovatieve product of dienst van 2014, wordt uitgereikt door de vicevoorzitter van UNETO-VNI, Claudia Reiner. De 'Solar Marketing Award', de prijs voor het bedrijf dat zich de afgelopen maanden het meest heeft onderscheiden, wordt door marketing goeroe Eugène Roorda uitgereikt.

Inmiddels is in Nederland voor 700MW aan zonnepanelen geïnstalleerd, dat is evenveel als een kolencentrale. Vandaar dat een groep longboarders, inclusief Tweede Kamerlid Jan Vos die het laatste stuk meerijdt, van een kolencentrale in Amsterdam naar de vakbeurs in de Haarlemmermeer komen om de transitie van fossiele-energie naar schone energie kracht bij te zetten.

Volgens Peter Groot staat zonne-energie voor 'onafhankelijkheid, schone energie en een lagere energierekening'. Groot vervolgt: "Zonne-energie zorgt de komende jaren voor een ware energierevolutie met duizenden banen op korte termijn en tienduizenden op lange termijn."

Voor meer informatie: www.solarsolutions.nl
Publicatiedatum: