Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heerlijke dessertcrème én natuurlijk zoetmiddel

Nieuw:TerraSana Rijst & Gierst Amazake

TerraSana Organic Food Specialties introduceert Amazake, een verrassend lekkere, zoete dessertcrème en natuurlijk zoetmiddel. TerraSana Amazake is verkrijgbaar in twee varianten: rijst & gierst.

  • Geen riet- of bietsuiker, zuivelproducten, chemische toevoegingen of conserveermiddelen, cholesterol of gluten en is zoutarm, 100% plantaardig en biologisch.
  • Uitermate geschikt om melk, boter en suiker te vervangen.
  • Ook in baby en kindervoeding te gebruiken als er sprake is van melkallergie of voedselintolerantie.
  • Zo uit de pot te gebruiken.


Hoe te gebruiken?

Amazake is een goede basis voor smoothies, desserts en pannenkoeken of voeg het toe aan taart-, cake- of koekjesbeslag. Lekker als topping op fruit en cake, of als beleg op wafels, rijstwafels, crackers, pannenkoeken en brood. Rijst Amazake heeft een iets zoetere smaak dan Gierst Amazake.

Vraag naar natuurlijke zoetmiddelen

Steeds meer mensen zijn op zoek naar natuurlijke zoetmiddelen. Amazake is een goed alternatief voor suiker. Amazake past binnen de moderne vegetarische, macrobiotische, veganistische en ecologische keuken.

Ambachtelijk bereid

Amazake wordt ambachtelijk geproduceerd volgens traditioneel recept op natuurlijke wijze. Letterlijk vertaald betekent amazake 'zoete sake'. Het is het eerste - nog alcoholvrije - stadium van de bekende sake. Gekookte rijst of gierst wordt gemengd met kojirijst. Dit brengt een fermentatieproces op gang. Natuurlijke enzymen breken de complexe koolhydraten van de rijst af tot natuurlijke suikers. Als de fermentatie hier gestopt wordt verkrijgt men na maling een romige zoete crème: Amazake.

TerraSana Gierst Amazake EKO 370 gram.
TerraSana Rijst Amazake EKO 380 gram.
Advies verkoopprijs 4,45 euro.

Kijk voor meer informatie en recepten op www.terrasana.nl.
Publicatiedatum: