Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzet Franse bio-wijnbouw in 5 jaar met 66% gestegen

Tijdens France-Vins konden belangstellenden een presentatie over de Franse biologische wijnbouw bijwonen. Dhr. Richard Doughty, voorzitter van 'France Vins Bio' (de nationale federatie voor de biologische wijnlandbouw) verzorgde deze presentaties.

Met een omzet van 410 miljoen euro in 2012 nam de biologische wijnbouw in Frankrijk 15% toe in vergelijking met 2011. Ten opzichte van vijf jaar geleden is dat zelfs een stijging van 66%. Frankrijk staat nu op de tweede plaats van Europa, achter Italië.

De totale oppervlakte voor biologische wijnbouw in Frankrijk is in vijf jaar bijna verdrievoudigd tot 64.900 hectare, goed voor 8,2% van het totale wijnbouwareaal in Frankrijk. Veertig procent van de productie (ter waarde van 50 miljoen euro) is bestemd voor de exportmarkt. De drie belangrijkste productiegebieden voor biologische wijn zijn de Languedoc-Roussillon met 20.830 hectare en 1.245 wijnbouwers, de Provence-Alpes-Côte d'Azur met 14.885 hectare en 880 wijnbouwers en Aquitaine met 9.753 hectare en 735 wijnbouwers.

Bron: Nieuwsbulletin Franse wijnen Editie 1-2014

Publicatiedatum: