Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
12 en 13 april

Nijmegen toneel van International Cargo Bike Festival 2014

Fietsdiensten.nl en de European Cycle Logistics Federation organiseren dit jaar weer het International Cargo Bike Festival in Nijmegen. Dit evenement staat garant voor een gezellige middag met muziek, lekker eten en leuke activiteiten die in het teken staan van de bakfiets. Particulieren en bedrijven, met of zónder bakfiets, zijn van harte welkom om op zondag 13 april aanstaande naar Cultuurspinnerij de Vasim te komen.

De belangstelling voor het gebruik van bakfietsen in Europa groeit. Zowel bij particulieren als bij professionele gebruikers. Ook het aanbod van bakfietsen neemt steeds meer toe. Het BakfietsTreffen krijgt daarom na het succes van 2013 een vervolg in Nijmegen. Dit biedt voor Nijmegen tal van mogelijkheden om zich nationaal én internationaal als fietsstad te profileren.

BakfietsTreffen

Het Cargo Bike Festival (BakfietsTreffen) is een informele en gezellige bijeenkomst met muziek, lekker eten, diverse activiteiten en dé plek waar producenten en dealers van bakfietsen hun producten presenteren. Het evenement vindt plaats bij Cultuurspinnerij de Vasim, die dan tevens haar Open Dag houdt. Velocity Fietskoeriers organiseert tijdens het BakfietsTreffen verschillende wedstrijden voor ervaren en beginnende bakfietsers. Daarnaast kunnen diverse bakfietsen uitgeprobeerd worden op het probeerparcours. Er zullen veel verschillende bakfietsen uit Nederland en andere Europese landen te bewonderen zijn. Ook zullen er veel zelfbouwers aanwezig zijn met zelf gebouwde of gerestaureerde bakfietsen. Daarnaast is Hans Kooijman met Op vuur en vlam aanwezig met de Pizzaovenbakfiets (Il Forno Mobile) en met een aantal andere 'culinaire bakfietsen'.

Conferentie European Cycle Logistics Federation

Een dag eerder, op zaterdag 12 april, start het festival met de Conferentie van de European Cycle Logistics Federation (ECLF). Deze Engelstalige Conferentie voor professionals is gratis toegankelijk, maar registratie is verplicht. Er is een uitgebreid programma met deskundige sprekers. Deelnemers uit meer dan 20 landen hebben zich reeds ingeschreven.

Lokale en internationale ondersteuning

De gemeente Nijmegen en Stadsregio Arnhem Nijmegen zijn gastheer van het International Cargo Bike Festival. Maar ook de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland dragen bij om het BakfietsTreffen mogelijk te maken. En er zullen, net als vorig jaar, ook vertegenwoordigers aanwezig zijn van de European Cyclists' Federation (ECF), Cyclelogistics en van het Europese project Pro-E-Bike.

Waar en wanneer

De Conferentie en het Cargo Bike Festival (BakfietsTreffen) vinden beiden plaats bij Cultuurspinnerij de Vasim, Winselingseweg 41 te Nijmegen. Op zaterdag 12 april 2014 is de Conferentie van 9:00 tot 17:45 uur. Het BakfietsTreffen start op zondag 13 april 2014 vanaf 13:00 tot 18:00 uur.

Voor meer informatie over het International Cargo Bike Festival kijkt u op www.bakfietstreffen.nl. Bezoek ook de Facebook-pagina van The Happy Cargobiker.
Publicatiedatum: