Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Reizende Sterren: over karrende keukens en smaaknomaden

Monica Abdoel brengt in mei 2014 in samenwerking met The Food Line-up het boek 'Reizende Sterren' uit, een (kook)boek over mobiele keukens en streetfood in Nederland.
 
Nederland kent inmiddels meer dan 180 mobiele keukens. De eigenaren hiervan zijn gepassioneerde ondernemers die met elkaar door hun veelal artistieke initiatieven een vernieuwend en dynamisch beeld geven van streetfood in Nederland.
 
Van bloemkoolcouscous met pistache pesto in Amsterdam tot oerbiet-appelsap en broodje 'Wadden' in Leeuwarden. Streetfood ondernemers brengen in hun mobiele keukens op een vernieuwende, smaakvolle en verantwoorde manier voedsel lokaal – op onder meer markten en festivals – dichtbij de consument. Eerlijk, met oog op de oorsprong van de producten en met creatief gekozen ingrediënten delen zij hun passie in het eten dat zij serveren.

Het boek Reizende Sterren is een verzamelwerk van creatieve mobiele keukens. Iedere deelnemer/reizende ster vertelt zijn eigen verhaal, levert een recept van zijn of haar 'signature dish' en deelt muziek die past bij zijn of haar mobiele keuken via een QR-code.



Veel 'Reizende Sterren' koken met seizoensproducten en schrijven hun menu vaak op een krijtbord. Bij de grafische vormgeving van het boek is daarom gekozen voor een omslag dat voorzien is van schoolbordverf en een krijtje, zodat iedereen die het boek aanschaft een eigen persoonlijke boodschap kan schrijven.

Het boek bevat:
  • Bundeling van bijzondere verhalen van streetfood ondernemers
  • Voorwoord van The Food Line-up
  • Bijzonder kookboek met smaakvolle recepten
  • Unieke omslag, veel illustraties en een eigentijdse uitstraling
  • Food/Art & Music

Prijs 29,95 euro, 14,8x21 cm
400 pagina's
genaaid gebonden/Nederlandstalig
ISBN 978-94-91525-27-8/NUR 440
Verschijnt mei 2014

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum :



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018