Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Reizende Sterren: over karrende keukens en smaaknomaden

Monica Abdoel brengt in mei 2014 in samenwerking met The Food Line-up het boek 'Reizende Sterren' uit, een (kook)boek over mobiele keukens en streetfood in Nederland.
 
Nederland kent inmiddels meer dan 180 mobiele keukens. De eigenaren hiervan zijn gepassioneerde ondernemers die met elkaar door hun veelal artistieke initiatieven een vernieuwend en dynamisch beeld geven van streetfood in Nederland.
 
Van bloemkoolcouscous met pistache pesto in Amsterdam tot oerbiet-appelsap en broodje 'Wadden' in Leeuwarden. Streetfood ondernemers brengen in hun mobiele keukens op een vernieuwende, smaakvolle en verantwoorde manier voedsel lokaal Ė op onder meer markten en festivals Ė dichtbij de consument. Eerlijk, met oog op de oorsprong van de producten en met creatief gekozen ingrediŽnten delen zij hun passie in het eten dat zij serveren.

Het boek Reizende Sterren is een verzamelwerk van creatieve mobiele keukens. Iedere deelnemer/reizende ster vertelt zijn eigen verhaal, levert een recept van zijn of haar 'signature dish' en deelt muziek die past bij zijn of haar mobiele keuken via een QR-code.



Veel 'Reizende Sterren' koken met seizoensproducten en schrijven hun menu vaak op een krijtbord. Bij de grafische vormgeving van het boek is daarom gekozen voor een omslag dat voorzien is van schoolbordverf en een krijtje, zodat iedereen die het boek aanschaft een eigen persoonlijke boodschap kan schrijven.

Het boek bevat:
  • Bundeling van bijzondere verhalen van streetfood ondernemers
  • Voorwoord van The Food Line-up
  • Bijzonder kookboek met smaakvolle recepten
  • Unieke omslag, veel illustraties en een eigentijdse uitstraling
  • Food/Art & Music

Prijs 29,95 euro, 14,8x21 cm
400 pagina's
genaaid gebonden/Nederlandstalig
ISBN 978-94-91525-27-8/NUR 440
Verschijnt mei 2014

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 17-3-2014

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen
22-11-2017 Rode Duivels danken WK-kwalificatie aan bio-dieet
21-11-2017 "Bouillon nieuwe thee, koffie en anti-katerdrank ineen"
16-11-2017 Verstrade: nieuw online foodplatform voor de horecamarkt
15-11-2017 Sprice bio-ijsjes genomineerd voor Horecava Innovation Award 2018
15-11-2017 Restaurant Natuurlijk winnaar horeca duurzaamheidsaward
10-11-2017 Deventer Stadsboeren halen voedsel uit de anonimiteit
8-11-2017 Ekoland bij de EKO-netwerklunch
2-11-2017 Restaurant Vork & Mes heropent als catering- en evenementencentrum
2-11-2017 Dapp Frietwinkel Den Haag sluit deuren
1-11-2017 Deense bio-telers richten zich op Duitse gastronomie
31-10-2017 Biologisch cateraar haalt 1.400 euro op voor stichting De Vrolijkheid
30-10-2017 Spirit in De Groene Passage gaat uitbreiden
24-10-2017 "Onderscheiding Stichting Duurzame Horeca dik verdiend"
23-10-2017 Ekomenu uitgeroepen tot beste maaltijdbox
17-10-2017 "Dankzij nieuwe oogst weer volop bio-frites beschikbaar"
4-10-2017 Chefkoks zetten bio op de (menu)kaart bij TasteXL-Market
28-9-2017 Nieuwe Air France-dochter Joon zet in biologisch

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *