Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Reizende Sterren: over karrende keukens en smaaknomaden

Monica Abdoel brengt in mei 2014 in samenwerking met The Food Line-up het boek 'Reizende Sterren' uit, een (kook)boek over mobiele keukens en streetfood in Nederland.
 
Nederland kent inmiddels meer dan 180 mobiele keukens. De eigenaren hiervan zijn gepassioneerde ondernemers die met elkaar door hun veelal artistieke initiatieven een vernieuwend en dynamisch beeld geven van streetfood in Nederland.
 
Van bloemkoolcouscous met pistache pesto in Amsterdam tot oerbiet-appelsap en broodje 'Wadden' in Leeuwarden. Streetfood ondernemers brengen in hun mobiele keukens op een vernieuwende, smaakvolle en verantwoorde manier voedsel lokaal – op onder meer markten en festivals – dichtbij de consument. Eerlijk, met oog op de oorsprong van de producten en met creatief gekozen ingrediënten delen zij hun passie in het eten dat zij serveren.

Het boek Reizende Sterren is een verzamelwerk van creatieve mobiele keukens. Iedere deelnemer/reizende ster vertelt zijn eigen verhaal, levert een recept van zijn of haar 'signature dish' en deelt muziek die past bij zijn of haar mobiele keuken via een QR-code.



Veel 'Reizende Sterren' koken met seizoensproducten en schrijven hun menu vaak op een krijtbord. Bij de grafische vormgeving van het boek is daarom gekozen voor een omslag dat voorzien is van schoolbordverf en een krijtje, zodat iedereen die het boek aanschaft een eigen persoonlijke boodschap kan schrijven.

Het boek bevat:
  • Bundeling van bijzondere verhalen van streetfood ondernemers
  • Voorwoord van The Food Line-up
  • Bijzonder kookboek met smaakvolle recepten
  • Unieke omslag, veel illustraties en een eigentijdse uitstraling
  • Food/Art & Music

Prijs 29,95 euro, 14,8x21 cm
400 pagina's
genaaid gebonden/Nederlandstalig
ISBN 978-94-91525-27-8/NUR 440
Verschijnt mei 2014

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 17-3-2014

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2018 "Nu serveren we geen voer meer maar voeding"
24-4-2018 Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt
23-4-2018 Klanten op excursie met jubilerend BD-Totaal
17-4-2018 Hoe organiseer je een eco-bruiloft?
16-4-2018 "Gaan wekelijks voor bio-zuivel naar de boerderij in Wilp"
13-4-2018 'Het leven is mooi' gekoppeld aan biologisch bewust eten op z'n Italiaans
12-4-2018 Nice & Nuts nu ook in kiloverpakkingen bij BD-Totaal
11-4-2018 EXKi heeft vierde filiaal in Nederland geopend
6-4-2018 'De tuin van de smid' viert jubileum tijdens verbouwing
3-4-2018 Dapp Frietwinkel nu ook in Leiden
3-4-2018 "We gaan zelf naar de bio-boeren om producten te selecteren"
3-4-2018 Firma Pickles nu ook in Den Bosch
3-4-2018 "Regelmatig herken ik in het restaurant gasten van onze proeverijen"
30-3-2018 "Op zoek naar leverancier biologische groenten"
29-3-2018 'De Vleesch Lobby' opent in Den Haag
29-3-2018 "Vegan catering wordt de volgende trend"
29-3-2018 Verse, biologische en duurzame voeding op de IJssel
28-3-2018 Bradley's introduceert vernieuwde productlijn onder Bradley's Organic
27-3-2018 "Wij maken biologisch meer mainstream bij klanten en leveranciers"
27-3-2018 Een impressie van de eerste Nederlandse Pret a Manger

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *