Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Reizende Sterren: over karrende keukens en smaaknomaden

Monica Abdoel brengt in mei 2014 in samenwerking met The Food Line-up het boek 'Reizende Sterren' uit, een (kook)boek over mobiele keukens en streetfood in Nederland.
 
Nederland kent inmiddels meer dan 180 mobiele keukens. De eigenaren hiervan zijn gepassioneerde ondernemers die met elkaar door hun veelal artistieke initiatieven een vernieuwend en dynamisch beeld geven van streetfood in Nederland.
 
Van bloemkoolcouscous met pistache pesto in Amsterdam tot oerbiet-appelsap en broodje 'Wadden' in Leeuwarden. Streetfood ondernemers brengen in hun mobiele keukens op een vernieuwende, smaakvolle en verantwoorde manier voedsel lokaal ľ op onder meer markten en festivals ľ dichtbij de consument. Eerlijk, met oog op de oorsprong van de producten en met creatief gekozen ingrediŰnten delen zij hun passie in het eten dat zij serveren.

Het boek Reizende Sterren is een verzamelwerk van creatieve mobiele keukens. Iedere deelnemer/reizende ster vertelt zijn eigen verhaal, levert een recept van zijn of haar 'signature dish' en deelt muziek die past bij zijn of haar mobiele keuken via een QR-code.



Veel 'Reizende Sterren' koken met seizoensproducten en schrijven hun menu vaak op een krijtbord. Bij de grafische vormgeving van het boek is daarom gekozen voor een omslag dat voorzien is van schoolbordverf en een krijtje, zodat iedereen die het boek aanschaft een eigen persoonlijke boodschap kan schrijven.

Het boek bevat:
  • Bundeling van bijzondere verhalen van streetfood ondernemers
  • Voorwoord van The Food Line-up
  • Bijzonder kookboek met smaakvolle recepten
  • Unieke omslag, veel illustraties en een eigentijdse uitstraling
  • Food/Art & Music

Prijs 29,95 euro, 14,8x21 cm
400 pagina's
genaaid gebonden/Nederlandstalig
ISBN 978-94-91525-27-8/NUR 440
Verschijnt mei 2014

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: 17-3-2014

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-2-2018 Vegan winkel en biologische lunchroom in Gouda geopend
8-2-2018 Bio-fastfoodketen The Barn vˇˇr de zomer naar 8 vestigingen
5-2-2018 "Groeiende vraag vanuit horeca en catering"
30-1-2018 De Kas wederom 'Beste Biologische Restaurant'
23-1-2018 Daphne bio(m)ijsje ge´ntroduceerd tijdens de Bio-beurs
16-1-2018 Bistro De Stadshoeve ontvangt EKO-keurmerk Horeca Goud
15-1-2018 Masterclasses en proeverijen op Foodplein Bio-beurs
10-1-2018 Horeca zet in op zoutbewust eten
10-1-2018 Bronzen EKO-keurmerk voor cateraar De Goede Snackbar
10-1-2018 BookDinners: alternatief voor 'dure' boekingssites
2-1-2018 Omzetstijging Exki, maar ook nettoverlies toegenomen
22-12-2017 Afrekenen per gram in Gentse restaurant Lekker GEC
21-12-2017 "Goede voeding om gezond te groeien en te spelen"
21-12-2017 "De groene beweging begint zich te verspreiden in Nederland"
18-12-2017 Vooral festivals populair in groeiende evenementensector
15-12-2017 Nieuw duurzaam restaurant op de Westergasfabriek
13-12-2017 Proeverijen op het Foodplein van de Bio-beurs
11-12-2017 "Tien jaar geleden bio een hype, nu steeds meer grond voor"
5-12-2017 Duurzame inzameling van horeca-afval in Rotterdam
23-11-2017 Omzet leden Koninklijke Horeca Nederland in 2016 met 6,5% gestegen

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *